DOLAR 32,4805 0.04%
EURO 34,8496 0.27%
ALTIN 2.477,000,62
BITCOIN 2012407-3,63%
Hatay
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği Suriye Bölgesel Güven Fonu (MADAD) kapsamında finanse edilerek HATSU Genel Müdürlüğü’nün Yayladağı, Defne, Altınözü, Kırıkhan, Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde çalışmalarını yürüttüğü altyapı yatırımları Avrupa Birliği(AB) ve İller Bankası(İLBANK) heyeti tarafından incelendi.

İncelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Avrupa Birliği Delegasyon Üyesi Michel Cat, Müşavir firma yetkilileri Sanda Pamfıl, Doğukan Arıkan ve İller Bankası A.Ş’den Teknik Uzman Taner Başar, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat’a ziyaret gerçekleştirdi.

HATSU Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen ve HATSU Genel Müdür Yardımcısı ve Projeler Dairesi Başkanı Hüsna Karayazgan, Etüt ve Plan Dairesi Başkanı Yusuf Perişan ile teknik personelin de hazır bulunduğu toplantıda 6 ilçede çalışmaları devam eden arıtma tesisi, içme suyu ve atık su hattı yatırımları genel bir sunumla ele alındı.

Reyhanlı-Kumlu İçme Suyu Şebeke İnşaatı, Yayladağı Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı, Altınözü Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı, Kırıkhan İçme Suyu Şebekesi İnşaatı ve Defne(Harbiye) İçme Suyu Şebeke İnşaatı çalışmalarının yürütüldüğü şantiye alanında harita üzerinden yapılan teknik sunum ile yatırımların son durumları ve ekonomideki gelişmelerin çalışmaları ne yönde etkilediği masaya yatırıldı.   

Şantiye bölgesinde tüm teknik heyetin katılımıyla yapılan istişarelerinden ardından AB ve İLBANK temsilcileri, HATSU tarafından muhtelif noktalarda yapımı devam eden içme suyu, atık su hattı çalışmalarını yerinde inceledi ve çalışmalarda gösterilen hassasiyetten ötürü teşekkür etti.

Ayrıca, İnceleme çalışmalarına İller Bankası Adana Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner de katılım gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.