DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20762482,75%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları İl Finali Yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları İl Finali Yapıldı

ABONE OL
16 Mayıs 2022 12:18
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları İl Finali Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmaların il finali yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde erkek ve kadın din görevlileri arasında Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma,  erkek ve kadın din görevlileri arasında da Hafızlık İl finali İl Müftülüğünde düzenlendi.

İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, Yayladağı İlçe Müftüsü Hamza Köse, M.K.Ü İlahiyat Fakültesi Öğrt. Üyesi Muhammed İkbal İlhan, Antakya Habib-i Neccar Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Öğretmeni Ahmet Çelik, İl Vaizi Mustafa Doğan ve Antakya İlçe Vaizi Emine Temizkan’ın üyeliğinde teşekkül eden komisyon tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmalarda, İlçe Müftülüklerinde birinci olan din görevlileri il birincisi olabilmek için çaba harcadı.

Erkek din görevlileri Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Antakya İlçesinden Ahmet Kuzu birinci olarak, Hatay ilimizi 9 Haziran 2022 Perşembe günü İlimizde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Kadın din görevlileri Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Dörtyol İlçesinden Sevim Elverir birinci olarak, ilimizi 23 Haziran 2022 Perşembe günü Kahramanmaraş ilinde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Erkek din görevlileri Hafızlık yarışmasında Antakya İlçesinden Mehmet Servet Başdaş birinci olarak, Hatay ilimizi 2 Haziran 2022 Perşembe günü Mersin İlinde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Kadın din görevlileri Hafızlık yarışmasında da Dörtyol İlçesinden Ayşenur Eksik birinci olarak, Hatay  ilimizi 16 Haziran 2022 Perşembe günü Karaman İlinde düzenlenecek olan bölge finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Yarışma sonunda, İl Müftüsü Bilgili ve komisyon üyeleri tarafından dereceye giren din görevlilerine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitap hediye edildi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.