DOLAR 32,3665 0.14%
EURO 34,9992 -0.27%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2264505-1,08%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çanakkale, Tarihin En Gurur ve En Parlak Sayfalarından Biri

Çanakkale, Tarihin En Gurur ve En Parlak Sayfalarından Biri

ABONE OL
19 Mart 2022 12:41
Çanakkale, Tarihin En Gurur ve En Parlak Sayfalarından Biri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Şehit Serkan Talan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından anma programı düzenlendi.

Meclis Kültür Merkezinde gerçekleşen anma programına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutan Vekili Ulaştırma Albay Halit Erbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Murat Hayzaran, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Daire Müdürleri, Gaziler, Askeri erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ŞEŞEN: TARİHİMİZDEKİ HER SAVAŞIN, HER MUHAREBENİN AYRI BİR ÖNEMİ VE BİZİM İÇİN MANEVİ BİR DEĞERİ VARDIR

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının andından Ulucami İmam Hatibi Muhammed Parlak tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Şehit Serkan Talan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Volkan Şeşen, Çanakkale Zaferinin 107. Yılını kutlamak ve bu zafer uğrunda can veren kahraman şehitlerimizi anmak için toplandıklarını söyledi.

18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz, gerekse savunma savaşlarının başarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biri olduğunu belirten Şeşen, “Tarihimizdeki her savaşın, her muharebenin ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından görülebileceği üzere Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe özelliği göstermiştir. Çanakkale Savaşların benzersiz kılan, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden Aziz Mehmetçiktir.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “Ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatan her bir karış toprağını evladını canından üstün tutan Türk analarıdır Tarih boyunca hiçbir millete nasıp olmayan ve yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır; şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır. Koca Seyit’in yalnız bir top mermersini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir. Mustafa Kemal Atatürk’tür Çanakkale, her siperde ayrı ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin sayfalarına da “Çanakkale Geçilemez!” ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm destan kahramanlarını, minnet ve özlemle yad ediyor, Aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum Ruhları şad, mekanları cennet olsun!”

Törende ayrıca Hatay Valisi Rahmi Doğan bir konuşma yaparak duygularını ifade etti. Tören Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lise öğrencilerinin oratoryo gösteriyle son buldu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.