DOLAR 32,5806 0.31%
EURO 34,8205 0.19%
ALTIN 2.500,790,67
BITCOIN 20952821,35%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ÇARŞI YAĞMURDAN KORUNACAK MI?

ÇARŞI YAĞMURDAN KORUNACAK MI?

ABONE OL
24 Ağustos 2021 13:08
ÇARŞI YAĞMURDAN KORUNACAK MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan Tarihi Uzun Çarşı genelinde başlatılan çatı yenileme çalışmalarının 1. etabı tamamlanmıştı. Nitekim çalışmaların devam etmediği çarşıda, yarım çatıları onarılmayan esnaf ise kara kara düşünmeye başladı. Her kış yağmurla uğraşan ve ürünleri sular altında kalan esnaf, çarşı genelinde çatı yenileme işlemlerinin yapılması gerektiğini söylediler.

YENİ ÇATILAR BEĞENİ TOPLAMIŞTI

Hatay İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Antakya Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Uzun Çarşı Restorasyon Projesi kapsamında birçok noktada yenilenen çatılar büyük beğeni topladı. Nitekim çarşının çatı olmayan kısımlarında ise esnaf, güneşten korunmak için örtü ve naylonlarla önlem alıyor.

KIŞIN ÖNLEMLER YETERSİZ KALIYOR

Şuan naylon ve örtülerle güneşten korunan çarşıda, kışın ise yağmura karşı önlem alınamıyor. Yağmur nedeniyle zorlanan esnaf hem vatandaş hem de kendileri için çarşının tamamında çatı çalışması yapılması gerektiğini söylediler. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.