DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
ALTIN 2.299,500,98
BITCOIN 23121412,54%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cep Yakan Temel İhtiyaç Zamlarıdır!

Cep Yakan Temel İhtiyaç Zamlarıdır!

ABONE OL
9 Ağustos 2022 11:37
Cep Yakan Temel İhtiyaç Zamlarıdır!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Özel Anaokulları ve Kreşleri Derneği, son zamanlarda gerek yerel ve gerekse ulusal basında yer alan Okul öncesi eğitim kurumların kayıt ücretleri ile ilgili haberler dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada; “Cep yakan, özellikle temel ihtiyaçlara gelen zamlardır. Yeme-içme-kira-ısınma gibi temel ihtiyaçlarda yaşanan artışlar okul öncesi eğitim veren kurumları da ciddi anlamda etkilemiştir.” denildi.

ÜCRETLER İLLERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Yapılan açıklamada; “Kreşler Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığına, Anaokulları ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar olarak hizmet vermektedir. Yapılan haberlerin içeriğinde ücretlerinin asgari ücrete, hatta kimi yerlerde ise iki asgari ücrete yakın olduğuna değinilmektedir. Okul Öncesi Eğitim Kuruluşların ücretleri hakkında ayrıntılı bir araştırma yapıldığı takdirde bahsedilen ücretler Hatay ili için geçerli olması mümkün olmadığı anlaşılacaktır.”

KURUMLAR AYAKTA KALMAYI HEDEFLEMEKTEDİR

“Velilerimiz, en değerli varlıklarını emanet ettikleri, bu zorlu süreçte artan maliyetler nedeniyle denge kurması gereken anaokulları ve kreşlere destek olup kurucularıyla empati kurabilmektedir. Üstelik velilerimiz de bu süreçte güvendikleri kurumların ciddi karlar etme amacından çok ayakta kalmayı hedeflediğini bilmektedir. Bu vesileyle bizlere en değerli varlıklarını emanet eden velilerimize de teşekkürü borç bilmekteyiz.”

KURUMLARIN YÜKÜ FAZLASIYLA AĞIR

Açıklamanın sonunda; “Asıl cep yakan, özellikle temel ihtiyaçlara gelen zamlardır. Yeme-içme-kira-ısınma gibi temel ihtiyaçlarda yaşanan artışlar okul öncesi eğitim veren kurumları da ciddi anlamda etkilemiştir. Piyasada bulunan tüm sektörler ürünlerine enflasyon oranlarına bağlı hatta daha fazla zamlar yaparken Anaokul ve Kreşler bu oranların aşağısında artışlarda bulunarak hiçbir çocuğun mağdur olmamasına özen göstererek faaliyetlerine ağır ağır devam etmektedirler. Ayrıca artan diğer giderler de (maaşlar, sigorta, kırtasiye ürünleri vb.) okul öncesi kurumların birçok kalemde önceki yıla nazaran üç kattan fazla etkilenmesine neden olmuştur. Tüm bunların yanında toplumdaki yaygın kanının aksine okul öncesi eğitimi veren özel kurumlara devlet tarafından sağlanan teşvik ya da destek bulunmadığı gibi pandemi döneminde yüzde 1’e indirilen KDV oranı henüz yaralar sarılmamışken yüzde 8’e çıkarılmıştır. Buna rağmen ilimizde okul öncesi eğitim kurumlarının ücretleri makul seviyelerde tutulmuş, başta en değerli varlıklarımız çocuklarımız olmak üzere ailelerin asgari düzeyde etkilenmesi amaçlanmıştır.” Denildi. Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.