DOLAR 32,3741 0.16%
EURO 34,9872 -0.27%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2257475-1,12%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İktidar, EXPO Hatay’dan 1 Kuruşu Esirgedi

İktidar, EXPO Hatay’dan 1 Kuruşu Esirgedi

ABONE OL
25 Mart 2022 15:51
İktidar, EXPO Hatay’dan 1 Kuruşu Esirgedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li Güzelmansur, EXPO 2016 Antalya’ya oluk oluk para akıtan iktidarın EXPO 2021 Hatay’dan bir kör kuruşu esirdiğini söyledi.

İktidarın Antalya EXPO için özel kanun çıkardığını, özel ajans kurduğunu, Meclis’e Antalya EXPO mesaisi yaptırdığını hatırlatan Güzelmansur “Bırakın mesaiyi, siz herhangi bir iktidar temsilcisinin ağzından bu Mecliste bir saniye de olsa EXPO Hatay lafını duydunuz mu? Niye duymadık? Bu Gazi Mecliste Antalya halkının iradesi var da Hatay halkının iradesi yok mu” dedi.

Güzelmansur konuşmasına şöyle devam etti: “Antalya EXPO için Maliye Bakanlığından her yıl kaynak aktardığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, Türkiye İhracatçılar Meclisinin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin beş yıl boyunca kaynak aktarmasını yasal zorunluluk hâline getirdi. Şimdi soruyorum: Her yıl en fazla vergi ödeyen illerin başında gelen Hatay’ın EXPO’su bu çabaların onda 1’ini bile hak etmiyor mu?”

THY, EXPO HATAY’A EN AZINDAN EK SEFER KOYARAK DESTEK OLMALI

Antalya EXPO’ya erişim için özel raylı sistem yapılırken, Hatay EXPO’ya erişim için ek sefer dahi konulmadığına dikkat çeken Güzelmansur “İktidar Antalya’ya özel olarak EXPO Sergi Alanı ile havalimanı ve otogar erişimi sağlamak için 20 kilometrelik raylı sistem yaptı. Türkiye’nin ulusal hava yolu şirketi Türk Hava Yolları, iktidarın talimatıyla EXPO 2016’da Antalya’nın ana hava yolu sponsoruydu. Hatay EXPO’da ise, THY, bırakın sponsor olmayı ek sefer dahi koymuyor. Bu ayrımcılık niye? Türk Hava Yollarına buradan sesleniyorum: Siyasi değil millî davranın; tüm büyükşehirlerden Hatay’a uçak seferleri koyun, sefer sayılarını artırın” dedi.

EXPO HATAY’IN KAZANIMLARI TÜRKİYE’NİN OLACAK,

İKTİDARA DA HATAY’DAN ESİRGEDİĞİ DESTEĞİN UTANCI KALACAK

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Expo Hatay’ı iktidara rağmen başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyen Güzelmansur konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İktidar Hatay EXPO için, ne kanun çıkardı, ne ajans kurdu, ne personel istihdam etti, ne arazi tahsis etti, ne raylı sistem yaptı, ne tanıtımını gerçekleştirdi, ne sponsor bağladı, ne de 600 milyon dolar kaynak akıttı. Ama iktidara rağmen halkın belediyesi Hatay Büyükşehir Belediyesi aslanlar gibi tek başına EXPO 2021’i gerçekleştiriyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İktidar, Hatay EXPO’ya bir kuruuş dahi vermedi ama Hatay EXPO’ya gelecek yüz binlerce yabancı ziyaretçisiyle, getirdikleri dövizlerle, orada kurulacak iş bağlantılarıyla, ülkemizin tanıtımına katkısıyla elde edilen tüm kazanımlar hem Hatay’ın hem de Türkiye’nin olacak; iktidarda, Hatay EXPO’dan esirgediği desteğin utancı kalacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.