DOLAR 32,5869 0.33%
EURO 34,7210 -0.15%
ALTIN 2.524,121,61
BITCOIN 1990198-0,66%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
CHP’li Kadın Vekiller Kabaş’ı Cezaevinde Ziyaret

CHP’li Kadın Vekiller Kabaş’ı Cezaevinde Ziyaret

ABONE OL
4 Şubat 2022 14:40
CHP’li Kadın Vekiller Kabaş’ı Cezaevinde Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP kadın milletvekilleri ve PM üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ı cezaevinde ziyaret etti. CHP heyeti, Kabaş’ın oğlunun doğum gününü kutlayamadığını anlatarak, Kabaş’ın oğluna gönderdiği mesajı da paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Hatay milletvekili Suzan Şahin, Eskişehir milletvekili Jale Nur Süllü, Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin, Samsun milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Ankara milletvekili Gamze Taşçıer ve PM üyesi Sevgi Kılıç’tan oluşan Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz ile birlikte cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Sedef Kabaş’ı ziyaret etti. CHP heyeti ziyaret sonrası Bakırköy Cezaevi önünde gazetecilere açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca açıklamasında şunları söyledi: “2018 sonrasında AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle hakaret suçlamalarında 40 bini aşkın soruşturma vardır. Bu soruşturmaların yalnızca 3’te 1’i mahkumiyetle sonuçlanmıştır. Hem Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 2021 yılındaki kararı, hem 299. maddeye ilişkin cezanın alt ve üst sınırları düşünüldüğünde asla ve asla Sedef Kabaş’ın tutuklu kalmaması gerekmektedir. Bunu bir insan hakları savunucusu, bir hukukçu olarak söylüyorum. Bu tutuklamalar, sadece toplumda korku ve baskı yaratmak amacıyla yapılıyor. Bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. CHP olarak Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ve tüm kadınların tüm hak savunucularının selamlarını da Kabaş’a iletmiş bulunmaktayız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.