DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20817933,16%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras

Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras

ABONE OL
12 Mayıs 2022 12:15
Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Uluslararası Disiplinler Arası Türkiye’nin Tıbbi ve Aromatik Endemik Bitkileri Üzerinden Hatay Kadim Tarihi ve Kültür Değerlerini Tanıtım Projesi “Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras” sergisinin açılış kurdelesini kesti.

Hatay Arkeoloji Müzesinde gerçekleşen törene Vali Doğan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko, İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Köse, Prof. Dr. Üzlifat Özgümüş, Prof. Dr. Ahmet İlçim, Prof. Dr. Yelde Büyükaşık Güzel, Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğal ve protokol üyeleri katıldı.

Ülkemizdeki endemik bitki türlerinin yüzde 10’una sahip İlimizde, farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen misafirlerimize sergilenmek üzere Hatay Valiliği ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa koordinesinde gerçekleştirilen serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan bir konuşma gerçekleştirdi.

DOĞAN: FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK

Vali Doğan, “Bugün çok özel bir sergi açılışı yapıyoruz. Hatay Müzesi zaten dünyanın en özel müzelerinden bir tanesi. Müzenin içerisindeki tüm eserler Hatay il sınırları içerisinde çıkarılan eserler ve bu açıdan da çok önemli. Pandeminin bitmesiyle de birlikte özellikle hafta sonları yoğun bir ziyaretçi kitlesi ağırlıyoruz. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ve Hatay Valiliği olarak bugün müzemizde çok özel bir sergi açıyoruz. Öncelikle hem üniversite yönetimine ve serginin açılışında büyük emeği olan özlem hanıma çok teşekkür ediyorum. Burada Hatay’da bulunan endemik bitkilerin seramiğe işlenmiş halini görüyoruz. Hatay endemik bitki açısından da çok önemli bir il, 300’ün üzerinde endemik bitkiye sahip bir şehir ve biliyorsunuz Hatay olarak Türkiye’de tek olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesine de sahibiz. Bu sergi ile birlikte hem seramik, hem diğer sanatlara ve sanatçıların güzel eserlerine bu alanda yer vermiş olduk. Özellikle müzenin girişinde açtık ki İlimizi ziyaret eden misafirlerimizin büyük çoğunluğu ilk ziyaretlerine müzeden başlıyorlar. Bizlerde bu sergi ile birlikte onların dikkatini çekmek, farkındalık yaratmak istedik. Çok özel bir çalışma olmuş ben tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık. Hemen arkamızda duran ve Hatay’ın endemik bitkilerinin seramiğe işlendiği bu panoyu şehrimizin özel bir yerinde de sergilemek istiyoruz. Bu endemik bitkileri İlimizde de sergilemeye devam edeceğiz. Ben tekrar tüm hocalarıma, sayın Genel Sekreterime hoş geldiniz diyorum. Üniversite yönetimine, Özlem hocama şükranlarımı sunuyorum. Buradan tüm Hatay halkını ve Hatay’ı ziyaret edecek vatandaşlarımızı da bu sergiyi gezmeye davet ediyorum.” dedi.

TUĞAL: GELECEĞE MİRAS BIRAKMAK İSTEDİK

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğal, “İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa El Sanatları bölümünde öğretim görevlisiyim. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa olarak Prof. Dr. Erdoğan Köse ve Prof. Dr. Üzlifat Özgümüş hocalarımızın önderliğinde ve aynı zamanda da Mustafa Kemal Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet İlçim ve Prof. Dr. Yelda Büyükaşık Güzel hocalarımızın desteği ile onların makalelerinden yararlanarak bilimsel bir altyapı ile bu çalışmaları gerçekleştirdik. Ben de bir Hataylı olarak şehrime böyle bir katkı sağlamak istedim ve sanatçı dostlarımda çok büyük bir aşk ile çalıştılar bu projede. Aynı bu müzede olduğu gibi kadim tarihler katman katman eserlerini üretmişler ve üzerinde Hatay’ın bitkilerini nakşetmişler. Bizlerde şuanda hem Amanos dağlarında, hem de Habib-i Neccar dağlarında ki çiçekleri 3 boyutlu olarak geleceğe miras bırakmak istedik. Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras olarak bu panomuzda Hatay’ımıza armağan ediyoruz. Ama bizim yolumuzu açan, bize destek veren öncelikle Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a, Rektörümüze çok teşekkürlerimizi sunuyoruz.”  dedi.

KÖSE: HATAY VE HATAY VALİLİĞİ İÇİN HAYIRLI OLSUN

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Köse “Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Bizleri Hatay’da çok güzel bir şekilde ağırladılar. Hatay Arkeoloji Müzesinde bulunmaktan ve böyle uluslararası bir sergi de olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum. Hocalarımızın yaptığı işlerden gurur duymamak elde değil. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa olarak sporda, sanatta, kültürde, sağlıkta birçok projelere imza atmış olmaktan, birçok projede yer almaktan da ayrıca mutluluk duyuyoruz. Hatay ve Hatay Valiliği için hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Konuşmalarının ardından tören, Vali Doğan ve protokol üyelerinin sergi alanını gezmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.