DOLAR 32,3741 0.16%
EURO 34,9872 -0.27%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2257475-1,12%
Hatay
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras

Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras

ABONE OL
7 Mayıs 2022 16:24
Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Teknik Bilimler ve Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü, Seramik ve Cam Tasarımı Programı işbirliğiyle Hatay Arkeoloji Müzesi’nde açılacak sergi için Hataylılar gün sayıyor. Türkiye’nin önemli yerleşim merkezlerinden biri olan ve tarihin derin izlerini taşıyan Hatay’ın kadim geçmişiyle, köklü kültür değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenecek sergide 120 sanatçının eseri sergilenecek.

‘Uluslararası Disiplinlerarası Türkiye Tıbbi ve Aromatik Endemik Bitkiler Üzerinden Hatay Kadim Tarihi ve Kültür Değerlerini Tanıtım Projesi’ sergisinin koordinatörlüğünü, Hataylı olan Öğretim Görevlisi Özlem Özer Tuğal yapıyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Özlem Özer Tuğal, ‘Seramik ve Cam Kraliçesi’ olarak önemli eserlere imza atan bir isim.

Projeyi tanıtan Özlem Özer Tuğal, Medeniyetlerin Beşiği olan Hatay’da bu serginin açılmasının önemine vurgu yaparak, “Hatay’da yeşeren Tıbbi, Aromatik ve Endemik Bitkiler belirli dönemlerde çiçeklenirler.  Güzelliği ve yaradılış özellikleriyle kendine hayran bırakan bu bitkiler, insan sağlığını korumada, ilaç yapımında ve fitoterapi alanında da kullanılırlar. Her yönü ile muhteşem yaradılış özelliklerini bünyesinde taşıyan, bu harikulade bitki çiçekleri, projenin çıkış noktası olmuştur. Ülkemizin birçok yöresinde ve özellikle Hatay ilinde yeşeren bu çiçekler projemizin sonuçlanmasıyla dört mevsim izlenebilen seramik çiçekler panosuna dönüşeceği gibi aynı zamanda, tezhip, minyatür, dokuma, keçe, vitray, mozaik, resim, illüstrasyon baskı gibi sanat alanlarında üretilen sanat eserleri olarak hayat bulacaklardır” dedi.

‘Çiçeklerin Dilinden Geleceğe Miras’ olarak adlandırılan sergi; Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katılımıyla 10 Mayıs Salı günü Saat:11.00’de Hatay Arkeloji Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Nebihe MAZMANOĞLU

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.