DOLAR 32,5657 0.13%
EURO 34,9831 -0.14%
ALTIN 2.439,670,16
BITCOIN 21028600,60%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Çiftçimizin üstündeki ağır yükleri almaya mecburuz.

Çiftçimizin üstündeki ağır yükleri almaya mecburuz.

ABONE OL
10 Mart 2022 14:06
Çiftçimizin üstündeki ağır yükleri almaya mecburuz.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve beraberindekiler, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Hatay Zeytinyağı sektörünü olumsuz etkileyen 5 Litre üstü ihracatın yasaklanması, Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe devlet desteği verilmesi, artan gübre fiyatları ve Reyhanlı Barajı’nın isale hatlarının acil bitirilmesi konuları ele alınarak Bakan Kirişçi’den destek istendi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, “Son dönemde dünyada yaşanan pandemi ve bölgesel savaşlar tarımın bir ülke için ne kadar stratejik ve hayati bir önem taşıdığını bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemiz tarım yapmaya elverişli bir iklime sahiptir. Ancak günbegün artan girdi maliyetleri çiftçimizi zorlamakta bundan dolayı çiftçimiz üretimden uzaklaşmaktadır. Acilen Tarım ve Hayvancılık konusunda politikalarımızı yeniden gözden geçirmek, dünyada değişen şartlara ayak uydurmaya ve çiftçimizin üstündeki ağır yükleri almaya mecburuz. Bu kapsamda Tarım Orman Bakanlığı’na yeni atanan Sayın Vahit Kirişçi’yi Gıda ve Zeytinyağı sektörü temsilcilerimizle ziyaret ettik.” dedi. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.