DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9870 -0.32%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN %
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, zeytinin ana vatanı Altınözü’nde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla buluştu.

Savaş, Ziyaret, Kıyıgören, Mayadalı, Keskincik, Kansu, Boynuyoğun ve Yarseli mahallelerinde kırsal kalkınma projesinin yeni bir ayağı olan gübre çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gittiği her mahallede Altınözülüler tarafından sevgi ve samimiyetle karşılanan Savaş, üretilen organomineral gübrenin yakın zamanda üreticilere ulaştırılacağını söyledi.

AMAÇ ÜRETİCİYE DESTEK OLMAK

Artan fiyatlar yüzünden çiftçilerin bu sene taban gübresi atamadığını ifade eden Savaş, “Gübre fiyatları en az yüzde bin arttı. Ürettiğimiz gübre Avrupa’da, Amerika’da ve Kanada’da kullanılan organomineral gübredir. Zeytinde, buğdayda ve diğer tarımsal ürünlerde kullanıma uygun. Toprağı yumuşatıp daha verimli hale getiriyor. Ürettiğimiz gübreyi mal ettiğimiz fiyata çiftçimize satacağız. Amacımız çiftçimize, üreticimize destek olmak” ifadelerini kullandı.

Savaş, üreticilerle anlaşmalı tarım yaparak ücretsiz fide ve tohum desteğinde bulunmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

SAVAŞ: KİMSEYİ İNANCINA YA DA SİYASİ GÖRÜŞÜNE GÖRE AYIRMIYORUZ

Hayata geçirdikleri hiçbir projeye siyasi gözle bakmadıklarını söyleyen Savaş, “Biz olaylara siyasi bakmıyoruz. Kimseyi inancına ya da siyasi görüşüne göre ayırmıyoruz. Herkese sevgiyle bakıyoruz. Türkiye’de insanları yeterince ayrıştıran var. Biz birleştirmek istiyoruz. Bunu başarabildiğimiz için de 3 dönemdir halkımızın takdiriyle belediye başkanlığı görevini yerine getiriyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.