DOLAR 32,3658 0.14%
EURO 35,0367 -0.17%
ALTIN 2.322,600,17
BITCOIN 22939492,80%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ciğer Festivaline Yoğun İlgi

Ciğer Festivaline Yoğun İlgi

ABONE OL
30 Mayıs 2022 11:32
Ciğer Festivaline Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da bu yıl ilki gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerinin son gününde, Kırıkhan ilçesinde, Ciğer tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde sonuncusu Kırıkhan mesire alanında ciğer tanıtımı yapıldı.

Kuzu ciğeri tanıtımın yapıldığı etkinlikte ayrıca katılımcılara ocak başında, kuzu ciğeri ikramında bulunuldu.

AMACIMIZ HATAY’IN MUTFAĞINI TANITMAK

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm yurtta eş zamanlı olduğu gibi Türk mutfağı ekinlikler yapılmakta. İl Kültür Müdürlüğü ve Hatay Valiliği tarafından tüm ilçelerimizde benzer etkinlikler yapıldı. Bu etkinlikte emeği geçen görev alan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız burada Hatay’ın mutfağını tanıtmak tabi. Hatay Mutfağını anlatsak gün yetmez. Çünkü Türkiye’de tescilli 2.Gastronomo şehri.” dedi.

Dünyanın 26.Gastronomo kentinden biri olduğu dile getiren Hatay’ın Kırıkhan Belediyesi Başkanı Ayhan Yavuz,” Kırıkhan kuzu ciğeri ile sofra kültürü ile hakikaten ziyaret edilmesi gereken noktalardan bir tanesi. Bugün gastronomi haftasının son gününü, Kırıkhan’da son günü ciğerle kapatıyoruz. Şunu da belirteyim, Kırıkhan’da insanlarımızla buluşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.