DOLAR 32,5162 -0.08%
EURO 34,9880 0.39%
ALTIN 2.433,490,44
BITCOIN 2074810-4,01%
Hatay
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Ciğerlerimiz Artık Yanmasın

Ciğerlerimiz Artık Yanmasın

ABONE OL
19 Nisan 2022 15:15
Ciğerlerimiz Artık Yanmasın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son yıllarda Ülkemizle beraber Hatay’da artış gösteren Orman yangınları ciğerlerimizi yakmaya devam ediyor.

Son iki yıldır Hatay dâhil birçok ilde başlayan ve özellikle aynı anda ortaya çıkan orman yangınları ile beraber Ülkemizin ciğerleri konumunda yer alan ormanlarımız küle dönmüştü.

Gerçekleşen orman yangınları bu yıl ’da bahar ayları başlangıcında kendini göstermeye başladı. Önceki gün Dörtyol’da gece saatlerinde başlayan yangın oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle kontrol altına alınamamış ve ertesi güne kadar sürdü. Hava şartlarının iyileşmesinden sonra helikopter ile birlikte yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı, yangın sonrası ciğerlerimiz yine küle döndü.

ÖNLEMLER ARTTIRILSIN CAYDIRICI CEZALAR VERİSN

Ülkemiz ve ilimizde yaşanan orman yangınlarının büyük bir bölümünün nedeninin sabotaj olduğuna dair atılan iddialar ve bu iddialar karşısında önlemlerin arttırılması ile beraber caydırıcı cezaların yürürlüğe geçmesini isteyen vatandaşlar: Her yıl maalesef yaz aylarında onlarca hektarlık ormanlarımız yakılıyor, ormanlarla beraber içinde yaşayan canlılarda küle dönüyor. Bu yıl maalesef orman yangınları erken başladı daha bahar aylarına tam girmemişken Dörtyol’da oluşan ve ertesi güne sarkan, zorla söndürülen yangında olduğu gibi. En büyük korkumuz bu yılında geçen yıl gibi olması ve yangınların artmasıdır. Yetkililer canla başla çalışıyor ama daha sıkı önlemler alınması şart ormanlara girişlerin kontrol edilmesi, gerekirse yaz boyu ormanlık alanlara girişler kısıtlansın, yangına sebep olanlara ciddi manada caydırıcı cezalar verilsin yoksa bu gidişle gölgesinde oturup serinleyeceğimiz bir ağacımız, ormanımız kalmayacak” açıklamalarında bulundular. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.