DOLAR 32,5999 0.37%
EURO 34,7454 0%
ALTIN 2.495,880,48
BITCOIN 20234881,85%
Hatay
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Çilek Üreticileri Yetkililere Seslendi

Çilek Üreticileri Yetkililere Seslendi

ABONE OL
10 Mayıs 2022 18:28
Çilek Üreticileri Yetkililere Seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Hatay’ın Yayladağı ilçesinde çilek üreticileri, ürünlerini düşük fiyattan alıp tüketiciye yüksek fiyattan sattıkları gerekçesiyle aracılara tepki gösterdi.
Tutlubahçe Mahallesi’ndeki tarlada bir araya gelen çilek üreticileri, hasada başladıklarını ancak komisyoncuların ürünleri düşük fiyata alması nedeniyle yüzlerinin gülmediğini belirtti.
Yayladağı Çilek Kooperatifi Başkanı Fehim Yaşekmez, Türkiye’nin en güneyinde bulunan ilçelerinde devlet desteğiyle çilek üretimine başlandığını söyledi.
İlçede çilek sayesinde yaklaşık 4 bin kişinin istidam edildiğini aktaran Yaşekmez, şöyle konuştu:
“Üreticiden ucuz fiyata alıp tüketiciye 3 katı fiyatına satmaya çalışan aracı, komisyoncu ve ihracatçılardan şikayetçiyiz. Geçen yıl fiyat 12 lirayken bu yıl 4 liraya çilek alıyorlar. Aracılar kendi aralarında anlaşarak bazen hiç ürün almıyorlar. Bazen de düşük fiyata almak istiyorlar. Çiftçimizi bitirmeye çalışan bu aracılardan devletimizin bizi kurtarmasını istiyoruz.”
Kendilerine destek olmaya çalışanlara teşekkür eden Yaşekmez, soruna çözüm beklediklerini kaydetti.
AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.