DOLAR 32,3673 0.14%
EURO 34,9855 -0.29%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 22799651,28%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çizgili Sırtlan Fotokapanla Görüntülendi

Çizgili Sırtlan Fotokapanla Görüntülendi

ABONE OL
17 Şubat 2022 11:41
Çizgili Sırtlan Fotokapanla Görüntülendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da nesli tükenme tehlikesi altındaki çizgili sırtlanın görüntüsü fotokapanla kaydedildi.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay’ın bulunduğu konum itibarıyla biyoçeşitlilik açısından önemli olduğunu belirtti.

Bu kapsamda, 2016 yılından bu yana çizgili sırtlanın yayılış durumu ve ekolojisini belirlemek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Öğünç, şu bilgileri verdi:

“Çalışma alanı Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı arasındaki Bozkır ve Leçelik bölgeleri ve alanlarında kurulu fotokapanlarda çizgili sırtlan kaydı daha önce alınmıştı. Dernek olarak düzenli şekilde çizgili sırtlanlarla ilgili izleme ve koruma çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak Kırıkhan bölgesinde sağlıklı bir çizgili sırtlan bireyinin kaydını almanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Öğünç, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan çizgili sırtlanların varlıklarını sürdürmesinin ve sayılarının artmasının, bu türle ilgili yapılan ve yapılacak koruma çalışmalarına bağlı olduğunun altını çizdi. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.