DOLAR 32,5508 0.13%
EURO 34,9761 -0.15%
ALTIN 2.434,81-0,04
BITCOIN %
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Çocuklara Hassasiyetle Yaklaşılmalı

Çocuklara Hassasiyetle Yaklaşılmalı

ABONE OL
4 Şubat 2022 14:42
Çocuklara Hassasiyetle Yaklaşılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, “Çocuk Teslim ve Araçları Güvenlik Önlemleri” ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Vali Doğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Nesrin Barutçu Akdoğan konuya ilişkin sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Gerçekleşen toplantıda, 5. Yargı Paketi kapsamında yapılan mevzuat değişikliği ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na eklenen 41. ve 42. maddeleri doğrultusunda ‘Çocuk Teslimi ve Çocukla Kişisel İlişki Kurulması’na dair yeni uygulamada yapılacak olan iş ve işlemler ilgili kurum temsilcileri ile istişare edildi.

GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMELİ

Toplantıda, bu tür hizmetlerin adli olaylarda çocuklarımızın psikolojisinin ve ruhsal gelişiminin olumsuz yönde etkilenmemesi açısından çok önemli bir hizmet olacağını vurgulayan Vali Doğan, “İlgili kurumlarımızca gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanarak mekan ve araç tahsislerinin imkanlar çerçevesinde bir an önce sonuçlandırılması hususunda gerekli hassasiyet gösterilmelidir.” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.