DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.319,441,86
BITCOIN 22877972,81%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklara Ücretsiz Sinema ve Tiyatro Etkinliği Başladı

Çocuklara Ücretsiz Sinema ve Tiyatro Etkinliği Başladı

ABONE OL
21 Ocak 2023 11:25
Çocuklara Ücretsiz Sinema ve Tiyatro Etkinliği Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi Sömestr tatilinde ilk okul öğrencileri için sinema günleri düzenledi. 12 gün boyunca sürecek sinema günlerinde çocuklar aileleri ile birlikte gösterimdeki filmleri ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Antakya Belediyesi’nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği Sinema Günleri başladı. Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde (CMK) düzenlenen sinema günlerinin açılışına Antakya Belediyesi Başkan Vekili Niyazi Yıldırım, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YILMAZ: ÇOCUKLARI BEKLİYORUZ

Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde düzenlenen sinema günlerinin 12 gün boyunca devam edeceğini belirten Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alper Yılmaz, “İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz sinema günleri Pazar günleri hariç 12 gün boyunca sürecek. Her gün saat 12.00-15.00 ve 18.00 olmak üzere günde üç seans olarak düzenlediğimiz sinema günlerinde Doru, Evliya Çelebi ve Bulmaca Kulesi adlı animasyon filmleri gösterimde olacak. “ dedi.

TİYATRO SALI VE PENŞEMBE GÜNÜ

Amaçlarının çocuklara sinema ve tiyatroyu sevdirmek olduğunu belirten Yılmaz, “12 gün boyunca sürecek olan sinema günlerinin arasında tiyatro günleri de olacak. Salı ve Perşembe günleri saat 13.00 ve 16.00 olmak üzere iki seans halinde düzenleyeceğimiz tiyatro günlerinde bir çocuk oyunu olan Abur ile Cubur adlı tiyatro oyunu Tiyatro-22 ekibi tarafından sahnelenecek.”

ÇOCUKLARA BİLETLER ÜCRETSİZ

“Sinema ve tiyatro oyunlarını velilerimiz çocukları ile birlikte izleyebilecekler. Biletleri ise Cumhuriyet Kültür Merkezinden ücretsiz olarak temin edebilecekler. Antakya Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz’ın talimatları ile çocuklarımızın sömestr tatillerini dolu dolu geçirmeleri için böyle bir kültürel etkinlik düzenledik. 200 kişilik sinema salonumuzda gösterime girecek olan sinema ve tiyatro oyunlarını  biletlerini dağıtmaya başladık. Velilerimiz biletlere ücretsiz olarak CMK’dan ulaşabilecekler” diye konuştu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.