DOLAR 32,3676 0.14%
EURO 34,9785 -0.3%
ALTIN 2.324,110,21
BITCOIN 22748061,04%
Hatay

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çolakoğlu, Üretim ve Satış Yerlerini Gezdi

Çolakoğlu, Üretim ve Satış Yerlerini Gezdi

ABONE OL
16 Mart 2022 11:51
Çolakoğlu, Üretim ve Satış Yerlerini Gezdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve Hatay Tarım Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere kadınların üretimde daha aktif rol almak ve ekonomiye katkıda bulunabilmek için oluşturduğu kooperatiflerden olan Yayladağı Kadın Kooperatifi’ne ziyarette bulundu.

Hem ülke ekonomisine hem de yöresel ürünlerin ekonomik değere dönüşmesi açısından önemli çalışmalar yürüten Yayladağı Kadın Kooperatifinde, işletmenin işleyişi ve üretimi yapılarak satışa sunulmaya hazırlanan yöresel gıdalar hakkında bilgiler alan İl Müdürü Çolakoğlu, yöresel lezzetlerin üretiminin ve satışının yapıldığı yerleri gezdi.

Hatay Tarım Orman İl Müdürü Çolakoğlu yaptığı açıklamada, “Kooperatifte; Yayladağı İlçemize ait yöresel ürünlerden turşu çeşitleri, zeytinyağı, çilek reçeli, çilek pestili, tuzlu yoğurt, salça çeşitleri, nar ekşisi, pekmez çeşitleri, zeytin çeşitleri, zahter çeşitleri, sumak, limon aromalı melisa çayı üretimi yapılıp, sebze-meyve kurutma işlemleri mevcuttur. Ayrıca kooperatif bünyesinde çocuk etkinlik merkezi bulunmakta olup el sanatları ve dekoratif ürünler ile birlikte alt yapısı hazırlanan mozaik ve halı-kilim dokuma, sepet örmeciliği ve takı tasarım ürünleri de yapılan faaliyetler arasındadır.” dedi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.