DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2081212-1,76%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
COŞKULU KUTLAMA!

COŞKULU KUTLAMA!

ABONE OL
30 Ekim 2021 11:49
COŞKULU KUTLAMA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü Hatay’da büyük coşkuyla kutlandı.

İlginin yoğun olduğu bayram töreni Gündüz Caddesi’nde yapıldı. Kutlama törenine Hatay Valisi Rahim Doğan,  Garnizon Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Mehmet Güzelmansur, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tören Hatay Valisi Rahim Doğan,  Garnizon Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın bayram alanında bulunan vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptı.

“CUMHURİYET, 98 YIL ÖNCE BUGÜN YAKILAN BİR MEŞALEDİR”

Vali Doğan açıklamasında, “Bugün, Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 98. yıldönümünü kutlamak için bir ara olduklarını belirten Vali Doğan, “19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan bu zorlu ve onurlu mücadelenin sonunda Kurtuluş Savaşı’mız zaferle sonuçlanmıştır.  Türk halkı, hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. 29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet; milletimize Anadolu coğrafyasındaki varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri, devletine ve milletine sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesi olmuştur. Cumhuriyet, 98 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir.  Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir. Türk milletinin, binlerce yıllık asil duruşunun yeni ve çağdaş bir devrim ile ebedileşmesidir. Cumhuriyet, tarihimizin en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Getirdiği yenilikler ve atılımlar ile bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye’nin mayasını oluşturmuştur. Türk insanının ufkunu genişletmiş, Türk Milletine ekonomik, sosyal ve siyasal açıdan görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Bugün hepimiz, bu vatanın bir neferi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sağlam temelleri üzerinde, güçlü, inançlı ve kararlı yapısıyla, muasır medeniyet hedeflerine ilerlemesinin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Tören Hatay Büyükşehir Belediyesi Halk oyunların gösteri ve Şiirlerin okunmasıyla devam eden tören geçit töreniyle son buldu.

VALİ DOĞAN, BAYRAM TEBRİKLERİNİ KABUL ETTİ

29 Ekim Cumhuriyet bayram tebrik kabulü Hatay Valilik binasında yapıldı.

Vali Doğan makamında daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin bayram tebriklerini kabul etti. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.