DOLAR 32,4801 0.2%
EURO 34,5620 0.17%
ALTIN 2.474,85-0,32
BITCOIN 2054427-5,06%
Hatay
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin sonuçlanmasının ardından taraflar arasında imzalar atıldı.

Antakya HATMEK’te düzenlenen imza töreni sırasında HBB ve HATSU personelinin yüzünde mutluluk ve sevinç hâkimdi.

İmza töreninin yapılacağı salona davul zurna eşliğinde girerken alkış ve tezahüratlarla karşılanan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çalışanlar yoğun ilgi gösterdi.

“EFSANE BAŞKAN” SLOGANLARI

Konuşmasını, çalışanların “En büyük başkan bizim başkan” ve “efsane başkan” sloganları eşliğinde yapan Savaş, çalışma arkadaşlarıyla 13 yıldır birlikte yol yürümekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye’nin serhat şehri Hatay’da yaşamaktan ve çalışmaktan onur duyduğunu söyleyen Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu şehirde hemşehrilerimizi umutlu kılmak istedik. Bu şehre âşık olmasaydık, birbirimizi sevmeseydik birlikteliğimiz 13 yıl sürmezdi. Biz şehrimizi ne kadar mutlu edersek Hatay’ımız dünyada o kadar saygın şehirler arasında yer alacaktır” ifadelerini kullandı. 

SAVAŞ: ÖNÜMÜZDEKİ SÖZLEŞMEDE DAHA ÇOK PAY VERMEK İSTİYORUZ

Hatay turizmde ve ticarette ne kadar gelişirse vergilerden şehre gelecek payın o kadar artacağını vurgulayan Savaş, “Biz sevdiklerimize ne kadar vereceğiz diye düşünmedik, belediyemiz yetkilileri ile sendika ne dediyse şu anda ona imza atıyoruz. Gelecekten çok umutluyum” dedi.

Önümüzdeki sözleşmede çalışanlara daha çok pay vermek istediklerini anlatan Savaş, “ülkemize borcumuz var ve bunu hep birlikte ödediğimizin inancındayım. Sizin hakkınızla, vergiden payınıza düşen gelirle Suriyeli misafirlere de bakıyoruz. Umarım merkezi hükümet bu durumu görür ve buna çözüm getirir. Sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizden yana hakkımız helal olsun. Herkes hakkını helal etsin. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da TİS görüşmelerinde emekçilerin alın teri ve emeğine sahip çıkan HBB yöneticilerine teşekkür etti.

Belediye-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç da personel ücretinde ciddi bir artış yapıldığını anlatarak HBB Başkanı Savaş ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.

Sözleşmenin 30 Haziran 2024’e kadar geçerli olduğunu söyleyen Ataç, işçilerin kazandığı hakların üzerine 1 Ocak 2022’den itibaren her yıl için yıllık enflasyon oranında artış sağlanacağını belirtti.

YAKLAŞIK 6 BİN PERSONELİ İLGİLENDİREN SÖZLEŞMEDE İMZALAR ATILDI

Yaklaşık 6 bin personeli özellikle maddi konularda yakından ilgilendiren TİS için imzalar atıldıktan sonra Nihat Yurdakul, Başkan Lütfü Savaş’a “işçinin hakkından yana tavır sergiliyorsunuz” diyerek plaket takdim etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.