DOLAR 32,4934 0.13%
EURO 34,8232 0.27%
ALTIN 2.487,591,04
BITCOIN 2036240-0,28%
Hatay
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Davutoğlu, 5 ilçe gezdi!

Davutoğlu, 5 ilçe gezdi!

ABONE OL
15 Temmuz 2021 09:58
Davutoğlu, 5 ilçe gezdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu, iki gün kaldığı Hatay’da, 5 ilçeye ziyaret gerçekleştirdi. Davutoğlu, ziyaret ve toplnatılarının ikinci gününde Hatay’daki yerel gazetecilerle bir araya geldi. Burada önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın, mahkumlar ittifakı olduğunu söyledi.

“CUMHUR DEĞİL MAHKUMLAR İTTİFAKI”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, AK Parti-MHP İttifakı için, “Cumhur İttifakı herhangi bir ittifak değildir, bir mahkumlar ittifakıdır. Sayın Erdoğan, Bahçeli’ye mahkum. Çünkü Bahçeli olmazsa mecliste çoğunluğu kaybediyor. Bahçeli, Erdoğan’a mahkum çünkü oy oranı ile bir dahaki seçimi aşması mümkün görünmüyor? Eğer bu gün seçim olmuyorsa, Cumhurbaşkanlığı sistemi gibi bir sistemi getirip, sistemi tıkayan ve her şeyi cumhurbaşkanı iradesine bırakan bir sistem dolayısıyladır ama bu sistem de yürümeyecek. Çarpıcı bir tabirle söyleyeyim, belki ilk burada kullanacağım ama Cumhur İttifakı herhangi bir ittifak değildir, bir mahkumlar ittifakıdır. Sayın Erdoğan, Bahçeli’ye mahkum çünkü mecliste çoğunluğu kaybediyor Bahçeli olmazsa. Bahçeli, Erdoğan’a mahkum çünkü oy oranı ile bir dahaki seçim barajını aşması mümkün görünmüyor” dedi.

SIRAYLA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Kentte 2 gündür gerçekleştirdiği ziyaretlerinin verimli geçtiğini belirten Davutoğlu, “Hatay’da gerçekleşen il kongresinin tüm vatandaşlar için hayırlı olmasını diliyorum. İlerleyen dönemlerde tekrar Hatay’a gelerek eksik bıraktığımız tüm ilçeleri ziyaret edeceğiz.” dedi.

Daha sonra Reyhanlı ilçe teşkilatının açılışını yapan Davutoğlu, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ile görüştü.

11 Mayıs Şehitler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, dernek başkanı Ahmet Tuna ve patlamada yakınlarını kaybedenlerin aileleriyle bir araya geldi.

Ardından Samandağ ilçesinde Hızır Aleyhisselam ile Musa Peygamber’in buluştuğu yer olarak adlandırılan Hazreti Hızır Türbesi’ni ziyaret eden Davutoğlu, son olarak Samandağ ve Kırıkhan ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Davutoğlu daha sonra havayoluyla kentten ayrıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.