DOLAR 32,3823 0.19%
EURO 35,0548 -0.12%
ALTIN 2.324,250,22
BITCOIN 2270483-0,92%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Defne’de Medeniyetler Şehrine Yakışır Pazarlar Kurulmalı

Defne’de Medeniyetler Şehrine Yakışır Pazarlar Kurulmalı

ABONE OL
15 Nisan 2022 16:24
Defne’de Medeniyetler Şehrine Yakışır Pazarlar Kurulmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Ahmet Bilgin yıllarca Defne’de sorun haline gelen Semt pazarları konusuna artık çözüm bulunulması talebinde bulundu.

Son günlerde artan ekonomik sorunlarla beraber halkın artık semt pazarlarına daha çok ihtiyaç duyduğunu ve artan bu ilgi ile Defne ilçesinde kurulan pazarların yetersiz kaldığını söyleyen Bilgin: “ Sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışlarıyla hareketle yerel üretici, esnaf ve tüketiciye direk yarar sağlayan Semt Pazarları her zaman çok önemli bir ekonomik döngü alanıdır. Ülkece yaşadığımız ekonomik sıkıntılar ve fiyat artışları halkın bu pazarlara daha çok ilgi göstermesine neden olmaktadır. Çünkü genelde aracı olmaması nedeniyle fiyatlar başka yerlere kıyasla daha uygundur ve ürünler daha tazedir. Defne’de bu pazar alanları maalesef hala belirli bir standarta kavuşturulamamıştır. Belediyenin insana yakışır, kapalı ve modern pazarlar kurulması için gerekli çalışmaların ivedi ile yapılmasını uzun zamandır yaptığımız çağrıyı yineliyorum. Mevcut semt pazarlarının mahallelerde salaş şekilde kurulması her anlamda doğru değildir. Çevre kirliliği, trafik sorunu, hijyen koşullarından uzak, esnaf ve müşterilerin hava şartlarında yaşadıkları sorunlar gibi bir çok yönden uygun değildir ve zorlukları vardır. Defne’de medeniyetler şehrine yakışır pazarlar kurma zamanı gelmiştir! Hatta mevcutlar dışında daha çok mahallede pazarlar açılsın. Bunun esnafa ve halka olduğu gibi belediyeye de büyük yararı vardır. Semt pazarları halkın hakkıdır. Esnafı ve halkı bu haktan mahrum etmeye hiç bir yöneticinin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.