DOLAR 32,3317 0.25%
EURO 35,0399 -0.26%
ALTIN 2.279,520,10
BITCOIN 22849361,61%
Hatay

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Delegasyon Heyetinin Hatay Gezisi

Delegasyon Heyetinin Hatay Gezisi

ABONE OL
24 Mayıs 2022 15:03
Delegasyon Heyetinin Hatay Gezisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Almanya’nın Baltık denizine sınırlı olan kardeş şehri Kiel’den her yıl geleneksel olarak Hatay a gelen delegasyon bir haftalık süreçte medeniyetler şehri Hatayı ziyaret etti.

Bu Heyeti Uluslararası Kültürler Derneği (UKUD) Başkanı Adnan Taş ve üyelerinin ev sahipliğinde ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin büyük katkıları ile ağırlamışlardır. Alman heyetinde kardeş şehirlerarasında Köprü kurma görevini üstlenen heyet lideri Dr. Klaus Onnasch, Alman-Türk Derneği (DTG) Başkanı Necdet Dablan ve üyeleri, sırasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesini, Expo’21 Antakya ve İskenderun alanlarını, Kiel’in Hatay’daki kardeş okulları olan Ata Kolejini ve Osman Ötken Anadolu Lisesini ziyaret ettiler. Heyete bu okullarda çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca Kiel şehrinde yaşayan halk tarafından bağış kampanyası düzenlenerek toplanan para ile Hacıpaşa Mahallesinde Suriyeli mülteci çocuklar için yaptırılan 4 sınıflık okulda ziyaret edilerek mülteci çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

UKUD Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Taş, Alman heyete kaldıkları 8 gün içerisinde Medeniyetler ve Gastronomi şehri Hatay’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerini göstermeye çalıştıklarını belirtti.

ALMAN HEYET MEDENİYETLER ŞEHRİMİZDEN ÇOK GÜZEL DUYGULARLA KİEL’E UĞURLANDI

Bu arada her yıl Haziran ayının son haftasında kardeş şehri Kiel’de düzenlenen festivale UKUD Derneği adına Başkan Adnan Taş ve Genel Sekreter Necmettin Çolak davet edildi. Bu festival çerçevesinde 18 Haziran 2022 günü Kiel şehrinin dünyadaki 15 kardeş şehirlerinden 5’i; San Francisco (USA), Mursi (Tanzanya), Brest (Fransa), Hatay (Türkiye) ve Kiel (Almanya) “Eine Welt Forum Kiel e.V.” Sivil Toplum Kuruluşu tarafından bir Forum düzenlenecek olup UKUD Derneği bu Foruma Hatay adına katılım sağlayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.