DOLAR 32,3658 0.14%
EURO 35,0367 -0.17%
ALTIN 2.322,600,17
BITCOIN 22939492,80%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denetleyecek Kurum Yok Mu?

Denetleyecek Kurum Yok Mu?

ABONE OL
23 Haziran 2022 10:29
Denetleyecek Kurum Yok Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yiyecek sektöründe yapılan zamlara yetişemeyen vatandaşlar, işin içinde bir de hilelerin girmesi nedeniyle denetimlerin arttırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de en çok tüketilen ürünler arasında yer alan et ve tavuk dönerde hileciliğin önüne geçilemiyor Hazır yemek sektöründe sıkça tüketilen ve bölgemizin sevilen yiyecekleri arasında olan döner, fiyatıyla da el yakıyor. Fahiş fiyatlardan dolayı şikayetlerini dile getiren vatandaşlar; “her seferinde dile getiriyoruz, hazır yemek sektörünün denetlendiğini ve bu haksız kazancın önüne geçildiğini görene kadar tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz.” dediler.

YETKİLİLER GRAMAJSIZ DÖNER SATIŞINI NEDEN DENETLEMİYOR?

Türkiye’nin her yerinde gramajla satılan döner etinin Hatay’da sürekli dile getirilmesine rağmen denetlenmediğini ifade eden vatandaşlar, “Gramajsız satışı yapılan dönerde haksız kazanç elde edilmektedir. Yetkililer özellikle Merkez İlçe olmak üzere Hatay’da bulunan dönercileri denetime tabi tutmalıdır. Gıda ve Yiyecek sektöründeki zamlardan bıktık. Bu durumun yiyecek sektöründe ağır bir sorun oluşturmaktadır. Tavuk dönerde bazı restoranlar gramaj kullanmadan 100 gram fiyatına 50 gramlık döner satıyor. 50 gramlık tavuk dönerin içine de büyük oranda tavuğun yağlı kısmı olan derisi eklenerek maliyeti düşürüp daha çok kar etmek amaçlanıyor. Biran önce döner satış yerleri denetlenmeli bu sorun çözüme kavuşturulmalıdır” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.