DOLAR 32,4126 0.18%
EURO 35,0985 -0.11%
ALTIN 2.324,740,23
BITCOIN 22960652,35%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

ABONE OL
5 Mart 2022 12:28
DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolü gereğince Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde eş zamanlı yapılması planlanan “Deprem anı ve tahliye tatbikatı” kent genelindeki tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında icra edildi.

Antakya İlçesinde bulunan Haydar Mursaloğlu İlkokulu’nda gerçekleştirilen Deprem anı ve tahliye tatbikatına Hatay Valisi Rahmi Doğan’da katıldı.

DOĞAN: ÇOCUKLAR AFET ANINDA ÖNCE ACİL ÇAĞRI NUMARAMIZ OLAN 112’Yİ ARAMALIYIZ

Tatbikat sonrası konuşma yapan Vali Doğan, “Bugün okulumuzda, 81 İl’de eş zamanlı olarak bir deprem tatbikat gerçekleştirdik. Deprem açısından hem Türkiye, hem Hatay coğrafyası riskli bölgededir. Bu tatbikat ile deprem anında ne yapmalıyız, kurumlarımızın hangi faaliyetleri icra etmesi gerekmekte bunu gördük. Kurumlarımız kendi görev alanları gereği yapılması gerekeni sembolik olarak sizlere göstermeye çalıştılar. AFAD, İtfaiye, Emniyet, Jandarma, Ambulans teşkilatımız var. Kurumlarımızla birlikte deprem, afet anında neler yapılması gerekiyorsa sizlere göstermeye ve birlikte tatbik etmeye çalıştık. Çocuklar afet anında önce acil çağrı numaramız olan 112’yi aramalıyız. Acil çağrı alıcısı sizin nereden aradığınızı, hangi numaradan aradığınızı kendi ekranında görüyor ve sizden olaya dair kısa bir özet aldıktan sonra hangi birimin müdahale etmesi gerektiğine karar verip ilgili birimi ikaz ediyor. İlgili birim ise olaya en kısa sürede müdahaleyi gerçekleştiriyor. Önemli olan Türkiye’nin ve İlimizin deprem bölgesinde olduğunu bilmek ve deprem anında ilk önce yapılması gerekenler neyse bunları öğrenmek lazım. Herkesin evinde bir deprem çantasının olması şart. Sizlerin dikkatini bugün gerçekleşen tatbikat ile deprem afetine çektik. Ben bu tatbikatta emeği geçen bütün arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum. Rabbim depremleri, afetleri memleketimize göstermesin” dedi. “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına” Vali Doğan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.