DOLAR 32,5423 -0.02%
EURO 34,8247 -0.14%
ALTIN 2.438,680,37
BITCOIN 2117405-2,53%
Hatay
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
DEVA’dan Eğitim Bilgilendirme Ziyaretleri

DEVA’dan Eğitim Bilgilendirme Ziyaretleri

ABONE OL
10 Eylül 2021 15:00
DEVA’dan Eğitim Bilgilendirme Ziyaretleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Antakya İlçe Teşkilat Başkanı Uğur Çakılı, eğitim kurumlarını ve kırtasiye esnaflarını ziyaret ederek, “Eğitim Eylem Planı” ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Uğur Çakılı, ziyaretlerinde tarım liselerinin açılması, eğitim banka kartı, yeni üniversite modeli’nden bahsetti ve açıklamalarına şöyle devam etti: “Eğitim sistemini bu zihniyete teslim etmeyeceğiz. Öğretmenlerimize de, eğitimcilerimize de mesleklerinin itibarını iade edeceğiz. Sadece parası olanın değil, herkesin iyi eğitim almasını sağlayacağız. İyi eğitimi lüks olmaktan çıkartacağız.

Eğitimde önce toplumsal mutabakatı aramalıyız. Vizyon ve misyon olarak ortak bir mutabakat oluşturulursa, eğitim sistemimiz sürekli değişmek zorunda kalmaz. Geleceğin öğretmenleri sadece öğreten değil aynı zamanda deneyimi başlatan, sürdüren ve kontrol eden kişilerdir. Bu yüzden öğretmenlerimize çok önem atfediyoruz. Eğitimde fırsat eşitsizliğine ‘telafi eğitim programı’ ile son vereceğiz. Dijital eğitimin normalde fırsat eşitliğini güçlendirmesi gerekirken, mevcut altyapı eksiklikleri tam tersi etki yaratmıştır. Deva Partisi olarak bunun etkisini gidermek için yıllara yayılan ‘Telafi Eğitim Programı’nı yayınladık. Amacımız ‘kayıp nesli’ ‘kazanç nesle’ dönüştürmektir” açıklamalarında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.