DOLAR 32,5450 0%
EURO 34,9160 0.16%
ALTIN 2.425,500,11
BITCOIN 2051060-4,20%
Hatay
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
DEVA’DAN HATAY ÇIKARMASI!

DEVA’DAN HATAY ÇIKARMASI!

ABONE OL
29 Kasım 2021 12:56
DEVA’DAN HATAY ÇIKARMASI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Dr. Medeni Yılmaz ve beraberindeki heyette bulunan Kurucu Üye, eski milletvekili Eğitimci Hatice Dudu Özkal ve Avukat Tunahan Elmas 24 Ekim’de (dün) Hatay’a geldi.

HASSA İLÇE BİNASINI ZİYARET ETTİLER

Medeni Yılmaz ve beraberindeki heyeti havaalanında Deva Partisi Hassa İlçe Başkanı Zekeriya Aşık karşıladı. Hassa ilçe binasında ise Hatay il Başkanı Sabit Coşkun ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Dörtyol ilçe başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Hassa ilçe binasında Medeni Yılmaz ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Tanışmanın ardından il ve ilçe başkanları gündem başlıklarıyla ilgili konukları bilgilendirdi ve soruları yanıtladı. Toplu fotoğraf çekiminden sonra Hatay il binasına hareket edildi.

DEVA PARTİSİ HATAY İL BAŞKANLIĞI’NDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Hassa ilçe binası ziyaretinden sonra heyet ve beraberindeki Hataylı partililer basın toplantısı için Hatay il binasına geldi. Doktor Medeni Yılmaz, Hatice Dudu Özkal ve Tunahan Elmas yapılan basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“ÜLKEDE İNSANLAR NEFES ALAMAZ HALE GELDİ”

Medeni Yılmaz, “teşkilatları gezdiğinizde halktan ne duyuyorsunuz?” sorusunu şu şekilde yanıtladı:

Şu anda ülke yönetilmiyor. Maalesef şu anda ülkede yönetimde çok büyük problemler var. İnsanlar kendini güvende hissetmiyor. O kadar ki cebimizdeki paranın bile sabahtan akşama güvende olmadığı bir süreci yaşıyoruz. O kadar çok problem var ki ülkede insanlar artık nefes alamaz duruma geldi. Dolayısıyla bunları her örgütten, sokaktaki herkesten benzer şikayetleri her yerde alıyoruz.

“YENİDEN DOĞRU BİR PARLAMENTER SİSTEME TÜRKİYE’NİN DÖNMESİ LAZIM”

“Parlamenter sisteme dönüş yönünde nasıl adımlar atılacak?” sorusunu ise Medeni Yılmaz şöyle cevapladı: Problemlerimizin en büyüğü, ana kaynağı bir ismi bile olmayan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dedikleri ve hiçbir yerde olmayan, uygulanmayan ucube bir sistemin bize getirdiği sonuçlardır. Bütün ülkedeki her şeyin bir kişinin iki dudağı arasında bütün kararların verildiği bir sistemle şu anda yönetiliyoruz veya sistemsizlikle yönetiliyoruz. Türkiye’nin bir an önce bundan kurtulması lazım. Türkiye’nin bir an önce yönetim açısından normale dönmek gibi bir mecburiyeti var. Nedir normal? Parlamenter sisteme dönüş. Parlamenter sistem derken de güçlendirilmiş, yenilenmiş parlamenter sistem olarak da tanımlanıyor. Bu şu demektir: Bundan önceki parlamenter sistemin aksayan yönleri de düzeltilerek yeniden doğru bir parlamenter sisteme Türkiye’nin dönmesi lazım.

“HAFIZAMIZI TAZE TUTMAMIZ LAZIM”

Güçlendirilmiş parlamenter sistemi tam olarak nasıl izah etmek gerekir? sorusu ise Medeni Yılmaz tarafından şöyle cevaplandı: “Şu anda olup bitenleri sorgulamamız lazım. Bakın 3 buçuk sene önce sayın Cumhurbaşkanımız seçim  kampanyasında dedi ki “bana bu yetkiyi verin.” Sanki bu yetki kendisinde değilmiş gibi. Bana bu yetkiyi verin, bu kardeşinizi görün dedi. Enflasyonla da, faizle de nasıl mücadele edilir göreceksiniz dedi. Gördük. Şu anda sabahtan akşama döviz fiyatları yükseliyor. Hafızamızı taze tutmamız lazım.”

Basın toplantısının ardından Medeni Yılmaz Beyzade Fm TV’nin Haftanın Dosyası programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

SAMANDAĞ İLÇE BİNASINI ZİYARET ETTİLER

25 Ekim tarihli programda heyet Samandağ ziyaretinde bulundu. DEVA Partisi Samandağ ilçe başkanı Av. Faruk Kala, Samandağ ilçe binasında Dr. Medeni Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte Hatay il ve ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. İlçe binasındaki tanışma ve gündemle ilgili sohbetten sonra heyetle birlikte Samandağ esnaf ziyaretinde bulunuldu.

Daha sonra heyet Hatay’ın yöresel yemeklerini tadarak Hatay’dan ayrıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.