DOLAR 32,5823 0.08%
EURO 35,0346 0.5%
ALTIN 2.420,70-0,09
BITCOIN 2095894-4,00%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
“Diyanetin açıkladığı fiyat tepki gördü!”

“Diyanetin açıkladığı fiyat tepki gördü!”

ABONE OL
3 Temmuz 2021 11:19
“Diyanetin açıkladığı fiyat tepki gördü!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı kurban vekaleti fiyatlarının, piyasa fiyatlarının altında olmasına çiftçilerin tepki gösterdiğini savundu. Vekil Tokmdeir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönlendirdiği soru önergesinde, bu duruma değindi. Tokdemir, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılında vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 1125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlendiğini açıklamıştır. Diyanet İşleri Başkanı’nın açıklamış olduğu bu rakamlar, piyasa fiyatlarının çok altında ve gerçek fiyatlarla ilgisi olmadığı için çiftçilerimiz ve besicilerimiz tarafından tepki ile karşılanmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı vekaleten kurban ücretleri ile alakalı olarak belirlediği bu fiyatlar konusunda bazı hususları açıklığa kavuşturmalıdır” dedi.

Tokdemir soru önergesinde ise şu ifadelere yer verdi: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vekaleten kurban kesim bedellerini hangi ölçütlere göre belirlemektedir? Diyanet İşleri Başkanlığı vekaleten kurban kesim bedellerini belirlerken çiftçi ve besicilerden herhangi bir görüş ve öner almakta mıdır? Piyasa bozucu bu fiyat belirlemenin çiftçilere ve besicilere yönelik olumsuz etkilerinin giderilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görüşü nedir?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.