DOLAR 32,5806 0.31%
EURO 34,8205 0.19%
ALTIN 2.500,790,67
BITCOIN 20952821,35%
Hatay
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
DMK’DAN, MKÜ’YE JEST!

DMK’DAN, MKÜ’YE JEST!

ABONE OL
3 Haziran 2021 11:46
DMK’DAN, MKÜ’YE JEST!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği (DMK )Yönetim Kurulu, yıllardır Savon Otel’de korunan Derneğe ait yarım kuyruklu piyanoyu, Hatay MKÜ Antakya Devlet Konservatuarı’nın (Hatay MKÜ ADK) hizmetine sunarak, piyanonun bundan böyle daha işlevsel hale getirilmesine karar verdi.

Hatay MKÜ ADK Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin ve Müdür Yardımcısı Öğr Gör. Sezgin Suna tarafından teslim alınan Ritmüller marka piyanodan böylece bir yandan öğretim elemanları ve geleceğini müzik üzerine programlayan gençler yaralanacak, bir yandan da Üniversitemizdeki sanatsal etkinliklerde piyanomuz kullanılacak.

Piyanonun taşınması sırasında Erhan Tekin “Sanata hizmet etmenin geleceğe hizmet etmek anlamına geldiğini” ifade ederek bu değerli girişiminden ötürü DMK Yönetim Kurulu’nu kutladığını bildirdi.

Piyanonun yüklenmesi esnasında YK Başkanı Tülin Erduran, bir dönem Savon Otel’de düzenledikleri konserlerin güzelliği, otel atmosferinin Klasik Müzik konserleriyle uyumu, konaklayan sanatçıların memnuniyeti ve etkinlik öncesi verilen kokteyllerden söz ederek Savon Otel İşletmecileri Mehmet Ali Kuseyri, Kazım Kuseyri ve Mete Kuseyri’ye teşekkür etti.

ERDURAN: “KUYRUKLU KONSER PİYANOMUZ, HALEN ANTAKYA KÜLTÜR VE MERKEZİ’NDE MUHAFAZA EDİLMEKTEDİR”

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan vekili Tülin Erduran yaptığı açıklamada ”Derneğimiz bu piyano ile hem Savon Otel hem de Antakya Kültür Merkezi’nde yerli ve yabancı sanatçı, topluluk ve orkestralar tarafından verilen ve her seferinde hayranlık uyandıran resital ve konserler düzenlemiştir. Geçmişte dünyanın önde gelen uygarlık merkezlerinden biri olan şehrimizin, sanat ve kültür açısından bugün de hak ettiği yeri almasını hedefleyen ve bu amaçla nitelikli müzik dinlemek isteyen sanatseverlerle geniş bir izleyici kitlesine ulaşan DMK, 2010 yılında kurum ve müzikseverlerden oluşan 36 kişinin bağışlarıyla ikinci konser piyanosunu satın almış, dünyaya ses veren sanatçılar, şehrimizde muhteşem resital ve konserler vermeye devam etmişlerdir.  Yamaha C7 kuyruklu konser piyanomuz, halen Antakya Kültür ve Merkezi’nde muhafaza edilmektedir” dedi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.