DOLAR 32,3994 0.14%
EURO 35,4471 0.06%
ALTIN 2.322,460,16
BITCOIN 22890762,41%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DOĞAKA 105. Yönetim Kurulu Toplandı

DOĞAKA 105. Yönetim Kurulu Toplandı

ABONE OL
16 Haziran 2022 11:40
DOĞAKA 105. Yönetim Kurulu Toplandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 105. Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Kuyumcu Kent İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında ve Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 105. Yönetim Kurulu Toplantısına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy ve DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekirlioğlu katıldı.

DOĞAKA YATIRIM DESTEK FAALİYETLERNİ SÜRDÜRMEKTE

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Doğan, “Faaliyetlerine 2022 Yılı Çalışma Progra mı çerçevesinde devam etmekte olan Ajansımız, bu kapsamda, destek programları uygulamaları, izleme-değerlendirme çalışmaları, yatırım ortamını tanıtım ve yatırım destek faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu söyledi.

PROJELER BÖLGEMİZE YATIRIM KAZANDIRMAKTADIR

Geçtiğimiz dönemlerde başlatılan turizm altyapısının iyileştirilmesi ve gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik programlarda başarılı projeler ile sözleşme imzalama süreci tamamlanmış ve projelerin uygulanmasına başlanıldığını hatırlatan Doğan, “Turizm altyapısının geliştirilmesi programı kapsamında bölgemizde toplam 15 Milyon TL bedelli 8 proje yürütülecek olup bu projelere Ajansımızın desteği 10 Milyon TL olacaktır. Osmaniye ilinde uygulanmakta olan gıda sanayisinin geliştirilmesine yönelik programda ise toplam yatırım tutarı 11 Milyon 773 Bin TL olan 8 adet projeye, Ajansımız tarafından faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır. 2022 yılında ilan edilmesi planlanan yeni programlar ile ilgili çalışmalara da devam edilmektedir. Ajansımız kaynakları ile yürütülen bu programlar dışında, diğer ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından bölgemize yatırım kazandırılması amacıyla proje başvuruları yapılmaktadır.” Dedi.

YATIRIM DESTEK ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

“Bölgesel kalkınmada birçok program ve projenin hayata geçmesine vesile olacak bu çalışmanın, bölgemizde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının aktif katılımı ile hazırlanmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır. Kalkınma Ajansları tarafından 2022 ve 2023 yılları teması olarak belirlenen ‘genç istihdamı’ çalışmaları kapsamında, 34 yaş altı gençlerin kendi işlerinde istihdam edilmelerine destek vermek amacıyla ‘Girişimci Geliştirme Merkezi Programı’ başlatılmıştır. Haziran ayı sonuna kadar iş fikirlerinin alınacağı bu program ile kendi işini kurmak isteyen gençlerimize hem danışmanlık ve mentörlük desteği verilecek hem de sermaye sahiplerinden oluşan platformlarda bu fikirlerini ortaklığa açabilme imkanı sağlanacaktır.  Bölgemizin yatırım ortamının tanıtımına yönelik faaliyetler kapsamında ise 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Gaziantep’te yapılan MÜSİAD 2.Türk-Arap İş Zirvesi’ne katılım sağlanmıştır. Ülkemizden ve Orta Doğu ülkelerinden çok sayıda bürokrat ve iş insanının katıldığı programda Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki iş ve yatırım fırsatlarına yönelik sunum gerçekleştirilmiştir. Özet olarak ifade edilen bu faaliyetlerin yanı sıra mevcut programlar kapsamındaki projelerin izleme ve değerlendirme çalışmaları ve yatırım destek çalışmalarına devam edilmektedir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.