DOLAR 32,5526 0.03%
EURO 34,9957 0.45%
ALTIN 2.421,18-0,07
BITCOIN 2087964-3,76%
Hatay
20°

KAPALI

12:38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Axe
Axe
Doğu Akdeniz’de “Tedbirlere uyun, aşı olun” çağrısı

Doğu Akdeniz’de “Tedbirlere uyun, aşı olun” çağrısı

ABONE OL
8 Aralık 2021 09:50
Doğu Akdeniz’de “Tedbirlere uyun, aşı olun” çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kovid-19 vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer alan Hatay, Adana, Mersin ile Osmaniye’de, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması ve aşı olunması çağrısında bulunuldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayıları bir önceki haftaya göre 20-26 Kasım’da en çok artan 10 il arasında yer aldığı açıklanan bu kentlerde, herkesin ilk günkü hassasiyetle tedbirlere uyması istendi.

“AŞILAR BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”

Hatay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Mehmet Özdoğan, gerek aşılama gerekse filyasyon ve bilgilendirme çalışmalarıyla 24 saat görevde olduklarını vurguladı. Kış aylarında olunduğuna değinen Özdoğan, şunları kaydetti: “Soğuklar dolayısıyla kapalı alanlarda vatandaşlarımızın iç içe olması, grip ve soğuk algınlığının artmasıyla 2 haftadır Kovid-19 vakalarında artış gözlenmekte. Son 3 gündür azalma gözlemlemekteyiz. Evet vaka sayısında artış var ancak bizi sevindiren hastanemizde, serviste, yoğun bakımda bekleyen hastamız yok. Kovid-19, Hatay’da kontrol altında diyebiliriz. Kontrol altına alınması, durdurduğumuz anlamına gelmiyor. Vatandaşlarımızın, Sağlık Bakanlığımızın belirttiği gibi maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle kalabalık ortamlarda ‘Biz aşılıyız, bize bir şey olmaz.’ diyerek kurallara uymamaları sıkıntı yaratabilir. Çünkü virüs, vücut direnci zayıf olanlara veya aşılarını tamamlamamışlara sıkıntı yaratabiliyor. Herkesin aşılarını bir an önce tamamlamasını istiyoruz.” Özdoğan, kurallara uyulması durumunda bu hastalığın el birliğiyle atlatılacağını umduklarını söyledi. AA

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.