DOLAR 32,5829 0.15%
EURO 34,9914 -0.04%
ALTIN 2.439,060,13
BITCOIN 21011280,68%
Hatay
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Doktorlardan Ata’ya Çelenk

Doktorlardan Ata’ya Çelenk

ABONE OL
15 Mart 2022 13:25
Doktorlardan Ata’ya Çelenk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

17 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Hatay Tabip Odası’nca Atatürk Büstüne çelenk koyma töreni düzenlendi.

Cumhuriyet alanındaki çelenk koyma törenine Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, yönetim kurulu üyeleri ve doktorlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Atatürk büstüne Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik tarafından çelenk sunulup, Saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

NAZİK: ŞİMDİYE KADAR HAKSIZLIKLARA KARŞI DURAN BİR MESLEĞİN MENSUPLARIYIZ

Çelenk sunumu ardından bir konuşma yapan Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik, “Bugün Türkiye’de modern tıp eğitiminin başlamasının 195. yıl dönümü. İlk tıp okulu 1827 yılının 14 Mart’ında kuruldu. 1919’da İstanbul işgal altındayken, tıp öğrencileri Hikmet Boran liderliğinde, modern tıp eğitiminin başladığı günü kutlamaya karar verip, kutlamayı işgal protestosuna dönüştürmüşlerdir. O günden şimdiye kadar haksızlıklara karşı duran bir mesleğin mensuplarıyız” dedi.

BİR GÜN 14 MARTLARI BAYRAM TADINDA KUTLAYACAĞIZ

14 Mart bazen mücadele günü, bazen bayramdır bizim için, Bugün de meslek onurumuz, özlük haklarımız için, halkımızın sağlık hakkı için mücadele olduklarını ifade eden Nazik, “Pandeminin 2. yılını geride bıraktığımız bugünlerde Covid-19 dolayısıyla hayatını kaybeden meslektaşlarımızı ve sağlık emekçilerini saygı ile anıyor ve Covid-19’un meslek hastalığı sayılmasını da talep ediyoruz.

Bizler tıbbın tarihinden bu yana burada, bu topraklardaydık. Bugün de buradayız. Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyoruz. Biz, yıllar içinde sağlığı siyasete alet eden politikacılar gördük, hepsi gitti, biz kaldık; mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Bugün de hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastalıklarla mücadele etmek, sağlık ve şifa dağıtmak için, dün, bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kalacağız. Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne hakkımız olanı istemekten vazgeçeceğiz. Bir gün 14 Martları bayram tadında kutlayacağız elbette. Bu günler yakındır elbet” açıklamasında bulundu. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.