DOLAR 32,3252 0.22%
EURO 35,1067 -0.16%
ALTIN 2.308,331,37
BITCOIN 22867053,10%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dolar Düştü Sıra Fiyatlarda

ABONE OL
24 Aralık 2021 13:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar’ın yükseldiği her kuruşta fiyatlara zam yapan arkadaşlar şuan indirim yapacak mısınız? “Dolar yükseldi fiyatlar arttı” deyip yükselttiğiniz fiyatları aşağı çekecek misiniz?

Son zamanlarda bilindiği üzere dolar rekor üstüne rekor kırdı, en yüksek gördüğü fiyat 18 civarındaydı şimdilerde tek haneli sayıları zorluyor. Neden yükseldi nasıl düştü muhabbetlerini, sorularını es geçiyorum ve asıl vatandaşı ilgilendiren konulara değinmek istiyorum. Dolar yükselirken fabrikatöründen, esnafına, seyyar satıcısına kadar iğneden ipliğe zam yapanlar, dolar şimdi inişe girince neden hala sus pussunuz? Zamlar ticaret ahlakına uyarken indirim neden uymasın, neden elinizi vicdanınıza koyup olması gerekeni uygulamıyorsunuz? Siz uygulamazsanız devlet gerekeni yapmalı, zaten oldukça mağdur olan vatandaşa destek çıkmalı ekmek zammından, akaryakıt zammına binlerce kalemde oluşan zamlar geri çekilmek zorunda çünkü piyasada ekonomide çarşıda pazarda devam eden zamlı fiyatlar vatandaşın belini kırıyor.

Dolarda oluşan düşüş daha hiçbir vatandaşa yansımış durumda değil. Bir iki konuda yapılacak olan zammı geri çekme olayı yetmez yetmeyecek, doları bahane edip yükseltilen her şeye indirim gerçekleştirilmeli indirim gerçekleştirmeyen işletme, fabrika, alışveriş merkezleri ve akla gelecek her türlü kuruma gerekli idari soruşturma başlatılmalı gerekirse de cezalar kesilmeli çünkü gerçekleştirilen zamların çoğu gereksiz ve dolarla alakasızdı bunu sizde, bende, yöneticilerde adı gibi biliyor. Sonuç olarak doların düşüşü hala vatandaşı rahatlatmadı fiyatlar eski haline dönmediği sürece rahatlatmayacak öyle olunca da doların düşüşü vatandaşa yarar sağlamış olmayacak. Fiyat belirsizliği en kısa sürede çözüme kavuşmalı ve ilerleyen dönemde bunun gibi sorunların oluşmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.