DOLAR 32,5925 0.32%
EURO 34,6801 -0.19%
ALTIN 2.526,241,70
BITCOIN 1983778-1,46%
Hatay
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Dörtyol Devlet Hastanesi Hizmete Girdi

Dörtyol Devlet Hastanesi Hizmete Girdi

ABONE OL
11 Haziran 2022 11:28
Dörtyol Devlet Hastanesi Hizmete Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da hizmete alınan 250 yataklı Dörtyol Devlet Hastanesi için açılış töreni düzenlendi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) yönetiminde yapılan ve 20 Mayıs’ta tamamlanan hastanenin açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen çalışmalarda Türkiye’nin insani krizlere duyarlı olan ülkelerin başında geldiğini söyledi.

YOĞUN KATILIMLA HİZMETE GİRDİ

Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, AB Komisyonu DG NEAR B Direktör Yardımcısı Henrike Trautmann, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, ilçe belediye başkanları, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OLDUKÇA KAPSAMLI BİR HASTANE

Hastane hakkında bilgi veren Tolunay, “Hastanemizde 99 tek, 49 çift kişilik oda bulunuyor. 53 yoğun bakım yatağına sahip. 10 ameliyathane ile hizmet verecek hastanemizde son teknoloji ürünü MR ve bilgisayarlı tomografi bulunuyor. Deprem izolatörleriyle donatılan hastane deprem anında bile güvenle hizmete devam edecek. Projede emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi.

HAMBOLAT: HASTANEMİZDE 90 ADET POLİKLİNİK ODASI VAR

Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi tanıtım filminin katılımcılar tarafından seyredilmesiyle başlayan tören, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat’ın açılış konuşmasıyla devam etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Hambolat konuşmasında, “Yeni hastanemiz 33 bin 594 m2 arsa üzerine inşa edilmiş olup 3 blok ve 9 kat olarak planlanmıştır. Hastanemizde 49 adet çift ve 99 adet tek yataklı oda, 90 adet poliklinik odası, 10 ameliyathane ve 8 doğumhane salonu mevcuttur. Ayrıca palyatif servis, diyaliz ünitesi, ruh sağlığı merkezi gibi pek çok alanda hizmet sunabilecek kapasitededir. Çağımızın son teknolojisine göre donatılan hastanemizde, EMAR cihazı, 2 tomografi cihazı bulunmakta ve bunun yanı sıra görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri sağlanacaktır.” dedi.

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE GELİŞMİŞ BİR ÜLKEDİR

Hatay Valisi Rahmi Doğan da açılan hastanenin şifa dağıtmasını temenni ederek, “Sağlık sektörüne baktığınızda Türkiye’nin civar ülkelere göre ne kadar gelişmiş vaziyette olduğunun ispatı pandemi döneminde Türkiye’nin göstermiş olduğu başarıdır.” diye konuştu.

“10 MİLYAR AVROLUK BİR DESTEK SAĞLANDI”

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Türkiye’nin savaştan kaçan nüfusunun yönetimi gibi zor konularla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Türkiye’ye bu zorlukların üstesinden gelmesi için özellikle Fransız Kalkınma Ajansı faaliyetleri aracılığıyla destek olduklarını anlatan Magro, “Bugün açılışını yapmaktan gurur duyduğumuz Dörtyol Devlet Hastanesi, yapımında ortağımız olan Sağlık Bakanlığının büyük uzmanlığından yararlanılan projedir. Bakanlığın tüm ekiplerine şükranlarımı iletiyorum.” dedi.

AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü Direktörü Henrike Trautmann da Türkiye ve AB’nin çok büyük bir dayanışma içerisinde çalıştığını belirterek, “Hem ev sahibi topluluklar hem mülteciler için şimdiye kadar yaklaşık 10 milyar avroluk bir destek sağlandı. Sağlık alanı dışında altyapı, eğitim, atık su gibi alanlara finansal destek sağlıyoruz. Türkiye’nin göçmenlere sağladığı sağlık hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek hastanenin resmi açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar, açılışın ardından hastaneyi gezdi.

Cuma Zeybek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.