DOLAR 32,5224 -0.08%
EURO 34,8059 -0.19%
ALTIN 2.421,71-0,33
BITCOIN 21599470,16%
Hatay
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Dörtyol’da Yılın İlk Meclis Toplantısı

Dörtyol’da Yılın İlk Meclis Toplantısı

ABONE OL
6 Ocak 2022 13:52
Dörtyol’da Yılın İlk Meclis Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dörtyol Belediyesi Meclisi 2022 yılının birinci meclis birleşiminin ilk oturumunu 03 Ocak 2022 Pazartesi günü Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin başkanlığında yaptı. Açılış ve yoklamanın ardından İlyas Uygur, Fatma Görgen Selimoğlu, Ahmet Alper Soylu ve Yasin Taşar izinli sayıldığı meclis birleşimi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, yeni yılın hemşerilerimize ve Türk Milletine hayırlar getirmesini, alınan meclis kararlarının hayırlı olmasını dilediği açılış konuşmasının ardından Başkanlık Makamı ve Meclis Üyeleri tarafından gündeme alınması istenilen konuların görüşülmesine geçti.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Şehit Uzman Çavuş İzzet Ak’ın adının Çaylı Mahallesi 202 Sokağa verilmesi önce oy birliğiyle gündeme alındı ardından da meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Asansörlerin periyodik bakım ücretlerinin Sanayi Bakanlığının belirlediği oranda artışı önce oy birliğiyle gündeme alındı ardından da meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.

Emlak İstimlak Müdürlüğünün kira bedellerindeki yüzde 50 lik indirimin süre uzatımı talebi Başkanlık makamı tarafından meclis gündeminden çekildi.

Kara Mehmet Çavuş’un adının Özerli Kavşağına ve Özerli Mahallesindeki Dere Sokağa verilmesi İmar komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Meclis üyelerine gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Mimar Burak Döver tarafından hazırlanan Sahil Projesi tanıtıldı. Proje içerisinde yeşil yol ve bisiklet yolu olduğu, bunlar için İller Bankasından hibe sağlanacağı gibi proje için de çok düşük faizli kredi teminin mümkün olduğu anlatıldı. Meclis üyeleri projede taşıt trafiğinin göz ardı edildiği ve dalga kıran yapılmadığını belirterek, bunlar projede olmadığı sürece uygulanamayacağını belirttiler.

Meclis gündeminin 4. maddesinde gizli oy açık tasnifle Denetim Komisyon Üyeliği Seçimini yaptı. Cumhur ittifakı adına Hasan Özel, Yusuf Satin ve İsminur Ercan, Millet İttifakı adına İlyas Uygur ve Fatih Gülen önerildi. Yapılan gizli oylamada İlyas Uygur 26, Hasan Özel, Yusuf Satin, İsminur Ercan ve Fatih Gülen 25, teklif edilmemiş olmalarına rağmen Şehri Macit, Hamza Çankır ve Hüseyin Sarıkaya 1 oy aldılar. İlyas Uygur, Hasan Özel, Yusuf Satin, İsminur Ercan ve Fatih Gülen Denetleme komisyon üyeliklerine seçilmiş oldu.

Meclis toplantı ve tatil ayının belirlenmesinin görüşüldüğü 5. maddede meclisin geçen yıllarda olduğu gibi Ağustos ayında tatil yapması, her ayın ilk mesai günü de düzenli olarak toplanması oy birliğiyle karar bağlandı.

6. gündem maddesinde 2022 Yılı Meclis ve Komisyon Üyeleri Huzur Hakkı ücretleri, Plan ve Bütçe Komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.

2022 Yılı İçin Zabıta Müdürlüğünde çalışan personelin Fazla Çalışma Ücretlerinin belirlenmesinin görüşülmesi, 2022 Yılında çalıştırılması düşünülen Tam Zamanlı ve Kısmi Zamanlı Sözleşmeli Personel Pozisyonları ve Ücretlerinin görüşülmesini içeren 7. ve 8. gündem maddeleri de meclis üyelerinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesi olan Yetkinlik Bazlı Performans Değerlendirme Yönetmeliğine CHP Meclis Üyesi Av. Emre Arık hakkaniyet ilkelerine riayet edilemeyeceğini gerekçe olarak sundu bunun üzerine Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl keskin tarafından gündemden çekildi.

Gündemin 10. ve son maddesinde ise Belediye Meclis Üyeleri arasından görevlendirilen Belediye Başkan Yardımcısı Ödeneğinin belirlenmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Eski Hal İçerisindeki bağışın sorulması üzerine bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin İhalenin yüklenici firması Asu Gurup yetkililerinin toplamda 500 m2 büyüklükteki üç işyerini Dörtyol Belediyesine natamam bir şekilde ve şartsız olarak bağışladıklarını belirtti. Kendisinin de yapılan bu şartsız bağışı yetkisi dahilinde kabul ettiğini söyledi.

Son olarak gündem dışı söz talep eden Ak Parti Meclis Üyesi Hasan Özel, yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile nüfusu 70 binden büyük olan ilçelerin hayvan barınağı yapma zorunluluğu bulunduğunu bu nedenle belediye olarak hazırlık yapmak zorunda olduklarını belirtti.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Plan ve Bütçe Komisyonunun çalışmalarını tamamlaması sonrasında 2 meclis oturumunu 07 Ocak 2022 Cuma günü saat 15.00’da yapmak üzere meclis birleşimini açık bıraktı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.