DOLAR 32,5062 -0.11%
EURO 34,9557 0.31%
ALTIN 2.434,460,47
BITCOIN 2073297-4,23%
Hatay
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Eğitim Camiası TÜBİTAK Fuarında Buluştu

Eğitim Camiası TÜBİTAK Fuarında Buluştu

ABONE OL
28 Mayıs 2022 15:38
Eğitim Camiası TÜBİTAK Fuarında Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ve bu yıl ilki gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yoğun katılımla açıldı.

Okul Müdürü Barış Harputluoğlu, Proje Yürütücüsü Mehmet Kılıç ile öğretmenlere ve öğrenciler tarafından hazırlanan fuar organizasyonuna Antakya Belediyesi Başkan yardımcısı Alev Şeçmen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zülale Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Tekdemir, Bekir Kocaoğlan, Naciye Alca, Yunus Emre, Ahmet Şanal, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Solğun,  Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan yanı sıra çok sayıda davetli katılım gösterdi.

YARATICILIĞIN ORTAYA ÇIKMASINA ZEMİN HAZIRLIYORUZ

Fuarın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Okul Müdürü Barış Harputluoğlu; “Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda  11 araştırma, 9 tasarım,  3 inceleme toplam 23 projeyi 94 öğrencimiz 14 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.” dedi.

PROJE ÇALIŞMALARINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

“Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu.

İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.