DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2103123-0,20%
Hatay
10°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Eğitim Çok Önemli Bir Sektör

Eğitim Çok Önemli Bir Sektör

ABONE OL
20 Mayıs 2022 12:34
Eğitim Çok Önemli Bir Sektör
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayırsever iş insanı Ersin Şahin ve ailesinin katkılarıyla yaptırılan Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nin yeni binasının açılış töreni yapıldı.

Açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, hayırsever iş insanı Ersin Şahin ve ailesi, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Defne İlçe  Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Çerko ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

DOĞAN: EVLATLARIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN GELECEĞİDİR

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Hatay Valisi olarak sizlere şükranlarımı sunuyorum. Yapmış olduğunuz hayırlar sadece bu binayla sınırlı değil sizin farklı alanlarda, farklı şekillerde hayır yaptığınızı da çok iyi biliyorum, bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Evlat gelecek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği, ailenin geleceği demek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de evlatlarımız, çocuklarımız için, onların en iyi şekilde yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, en iyi şekilde, en güzel okullarda, en iyi öğretmenlerle eğitim vermeye çalışıyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti eğer bazı sektörlerde, alanlarda dünyada adından söz ettiriyorsa, bu çocuklarımızın sayesindedir. Bugün savunma sanayisinde, yazılım alanında, sanayide, tarımda, turizmde eğer bir başarı varsa, bu başarı evlatlarımızın, çocuklarımızın olacak. Ben tekrar Ersin Şahin’e, değerli annesine ve ailesine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Tören gerçekleşen konuşmaların ardından Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisi ile devam etti. Akabinde Vali Doğan tarafından hayırsever iş insanı Ersin Şahin’e 1995 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz tarafından okulun ilk açılışında, okul şeref defterine yazılan sayfa fotoğrafı takdim edildi.

Tören Vali Doğan, Protokol üyeleri, hayırsever iş insanı Ersin Şahin ve aile üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve sınıfların gezilmesi ile son buldu.

ÇERKO: OKULUMUZDA 646 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Müdür Vekili Çerko konuşmasında, “Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi yeni binası 1168 metrekare oturum alanına olup, bodrum, zemin, +3 kat olarak yapılmış ve 10 milyon TL toplam bedel üzerinden akdedilmiştir. Merhum hayırsever iş insanı Nevzat Şahin’in kıymetli ailesi tarafından yaptırılan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi yeni binasında 24 derslik, birer adet fizik, kimya, biyoloji, görsel sanatlar, tasarım beceri, müzik, robotik kodlama atölyesi, bir bilgisayar dersliği, 180 kişilik konferans salonu, 125 metrekarelik kütüphane, bir spor salonu bulunmaktadır. 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren yeni binasını kullanan Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi ilk mezunlarını 2002-2003 eğitim-öğretim yılında vermiştir. Hatay ilinde sınavla öğrenci alan Anadolu Liseleri arasında en yüksek puanla öğrenci alan lisemizdir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 23 şubede 646 öğrencimiz, 41 öğretmen, 2 müdür yardımcısı, 1 okul müdürü, 1 memuru, 2 yardımcı personeli bulunmaktadır ve eğitim-öğretim hizmetleri sürdürülmektedir.” dedi.

ŞAHİN: AYAĞINA TAŞ DEĞDİRMESİN

Hayırsever iş insanı Ersin Şahin de konuşmasında, Babam hayatta iken en büyük hayali annem ve kendisi adına bir okul yaptırmaktı. 2018 yılında vefat ettikten sonra Defne Kaymakamımız Nevzat Şengök’e ailemin talebini ilettim ve kendisine teşekkürlerimi iletiyorum mutlulukla ‘olur’ dedi ve konuyu sayın Valimize iletti akabinde ise sayın Valimizde hızlı bir şekilde protokolü organize etti ve protokolü yapılarak inşaata başlandı. İnşaat bitimine kadar etkisini, katkısını gördüğümüz  Hatay İl Milli Eğitim Müdür Vekilimize ailemiz adına teşekkür ediyorum. Nevzat Şahin ailesi, Hataylılar olarak geldiği günden bu yana gösterdiği ilgi ve alakadan, Hataylılara vermiş olduğu hizmetten dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Rabbim kendilerini eksik etmesin, sağlık versin ve ayağına taş değdirmesin inşallah.” dedi. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.