DOLAR 32,4684 -0.08%
EURO 34,7330 -0.75%
ALTIN 2.436,250,02
BITCOIN 20793560,92%
Hatay
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da son 60 yılın en yoğun kar yağışı yaşandığı günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri olumsuzlukları bertaraf etmek için ilk günden itibaren tüm kentte seferber oldu.

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) gelen tüm ihbarları ivedilikle değerlendiren ekipler, yüzlerce personel, onlarca iş makinesi ve araç ile 700’den fazla vakaya müdahale etti.

15 ilçede seferberlik ilan eden ekipler, su baskını, dere taşkını, ağıl çökmesi, yangın ve yol açma, kurtarma gibi pek çok vakayı çözüme kavuşturdu.

KAPANAN YOLLAR AÇILDI İLETİŞİM YENİDEN SAĞLANDI

Kar sebebiyle kapanan ana arter ve bağlantı yollarını hızla açan HBB ekipleri, yüksek kesimlerde mahsur kalan vatandaşlara yardım elini uzatmakta geç kalmadı.

Aşırı kar yağışından en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Hassa’da küçükbaş hayvanları ile birlikte mahsur kalan çobanların imdadına yine HBB ekipleri yetişti.

Can ve mal kaybının yaşanmaması için olağanüstü çaba harcayan ekipler, Kırıkhan’a bağlı Alan-Esmişek Yaylası’nda yaşayan ve mahsur kalan Bahar teyzeyi de kısa sürede oğluna kavuşturdu.

HBB ekipleri, bu süreçte üreticileri de unutmadı. Ekipler, Hassa’nın Zeytinoba Mahallesi’nde kar yağışından önce topladığı zeytinleri yolların kapanması sebebiyle köye indiremeyen zeytin üreticisinin çağrısına kayıtsız kalmadı.

Karla kaplı zorlu yollarda mahsulün ziyan olmasının önüne geçmek için harekete geçen ekipler, 30 çuval zeytini köye indirerek üreticinin derdine derman oldu.

HBB ekipleri bu zorlu günlerde hizmet veren diğer kurumlarla koordineli çalışarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesine büyük katkı sundu.

Yağışlar sebebiyle enerji aktarımının sekteye uğradığı ilçelere jeneratör desteği sunan Hatay Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Toroslar EDAŞ ekiplerine lojistik ve teknik destek de sağladı.

BAŞKAN SAVAŞ’TAN AFET BÖLGESİ ÇAĞRISI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kar yağışının başladığı ilk günden itibaren tüm gelişmeleri ve yapılan çalışmaları ilk andan itibaren yakından takip etti.

Süreç boyunca vatandaşlarla ilgilenen Başkan Savaş, yaraların bir an önce sarılması için hükümetten Hatay’ın afet bölgesi ilan edilmesini talep etti.

HBB TÜM İMKÂNLARI İLE HATAY HALKININ YANINDA OLDU

Ekiplerimiz, 11 gün kesintisiz süren çalışmaların ilk anından son anına kadar büyük özveriyle mücadele etti ve vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.