DOLAR 32,5702 0.25%
EURO 34,9692 -0.04%
ALTIN 2.444,000,33
BITCOIN %
Hatay
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Ekmeği 4 Tl’den Alacağız

Ekmeği 4 Tl’den Alacağız

ABONE OL
25 Haziran 2022 10:07
Ekmeği 4 Tl’den Alacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Ekmek Fiyatını Belirleme Komisyonu’ çalışmalarını tamamladı. Hatay’da ekmek fiyatını 2 lira 75 kuruştan 4 liraya çıkaran talep komisyondan geçti. Hatay’da 2 lira 75 lira olan 200 gram ekmek komisyondan geçtiği haliyle 210 grama çıkarılacak ve fiyatı ise 4 lira olacak.

VALİLİĞİN ONAYI BEKLENİYOR

Kararın Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın imzalanmasıyla birlikte önümüzde ki hafta içinde bilfiil uygulamaya geçmesi bekleniyor.

ZAMLARDAN BIKTIK

Vatandaşlar ise bu onaya tepki göstererek, “Ekmeğe zam gelmesini istemiyorduk. Maaşlarımıza karşılık olarak alım gücümüz zaten düştü. Birçok ürüne her gün zam geliyor Bir de ekmeğe zam yapmaları bizi zora soktu. Bu zamları istemiyoruz. Artık ekmek dahi alamıyoruz. Geçinemiyoruz.” diye konuştular.

FIRINCILARDA TEPKİLİ

Fırıncı esnafı ise girdi maddelerine yapılan olağanüstü zamları gündeme getirerek “4 lira bile bizi kurtarmıyor. Bu kadar zammın altından kalkabilmemiz mümkün değildir. Ekmek zammının bir an önce yaşama geçmesi gerekiyor” dediler.

DENETİM EKİPLERİ SAHADA

Konuyla ilgili olarak ilk açıklama Ticaret Bakanlığı tarafından geldi. Yetkililer, ekmek fiyatını belirleme yetkisinin bakanlıkta olmadığını, her ilin komisyonunun fiyatı belirleyip, kendilerine oyana sunduğunu iletti. Yetkililer, “Biz belirlenen fiyatın üzerinde satış söz konusu ise haksız rekabet kapsamında denetim yaparız. Bu konuda artan şikâyetlere istinaden İstanbul’da önceki gün ciddi bir denetim süreci başlatıldı. Belirtilen fiyat üzerinde satış yapan fırınlar belirleniyor. 210 gram ekmeği 3 TL üzerinde satan fırınlara haksız fiyat uygulaması sonucu ceza kesilecek. Cezalar 14 bin TL’den başlıyor. 144 bin TL’ye kadar çıkıyor” dedi. Erhan UNAY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.