DOLAR 32,5816 0.31%
EURO 34,8214 0.19%
ALTIN 2.510,901,07
BITCOIN 20942181,47%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Emekçiler Bütçede Hep Yok Sayılmıştır

Emekçiler Bütçede Hep Yok Sayılmıştır

ABONE OL
21 Aralık 2022 12:57
Emekçiler Bütçede Hep Yok Sayılmıştır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, TBMM’de Cuma günü sona eren 2023 bütçe görüşmeleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Özgür Tıraş, Eğitim-Sen Hatay şubesi toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Emekçiler ve yoksul halk kesimleri bütçede sürekli yok sayılmıştır. Ne vakit ekonomik kriz yaşansa iktidar ve iktidarlara bağlı güç odakları, her seferinde yaşanan ekonomik krizin sorumlusu emekçilermiş gibi; bizlerden fedakârlık istenmektedir. Aynı zamanda işçi sınıfının Anayasal hakkı olan grevler yasaklanmakta, emekçilerin işten atılmasını kolaylaştıracak yasal düzenlemeler yapılmakta ücret artış talepleri baskı altına alınmaktadır” dedi.

YASAKLAR VE ENGELLER GERİ ADIM ATTIRAMAZ

Özgür Tıraş açıklamasına devamla; “17 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştireceğimiz ‘Artık yeter! Emekten halktan yana, seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz’ şiarlı mitingimize ilişkin Ankara Valiliği tarafından verilen cevap bunun son örneğidir. Ankara Valiliği haftalar önce Tandoğan meydanı için yaptığımız başvuruya uzun süre cevap vermemiştir. Dün saat 10’da yani mitinge 48 saat kala verilen cevapta ise miting yerinin Anıtpark olarak belirlendiği bildirilmiştir. Üstelik miting kısa bir saat dilimi ile sınırlandırılmak istenmiştir. Bu yasaklama ve engellenmeler bize geri adım attıramayacaktır. Bu hukuksuzluklar silsilesi son buluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Tıpkı diğer kriz dönemlerinde olduğu gibi, 2023 bütçesinde de yaşanan krizin faturası, bizzat iktidar tarafından, bizlere, yani emekçilere, küçük esnafa, çiftçiye, öğrenciye, işsize yani özetle yoksullara kesilmiştir” ifadesinde bulundu.

Kenan CENGİZ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.