DOLAR 32,4533 0.11%
EURO 34,4528 -0.13%
ALTIN 2.486,980,17
BITCOIN 2040331-4,07%
Hatay
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emeklilere maaşları yetmiyor

Emeklilere maaşları yetmiyor

ABONE OL
29 Haziran 2021 11:53
Emeklilere maaşları yetmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜM Emekliler Sendikası Hatay Şube Başkanı Meryem Kılıç, emeklilerin mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Yazılı basın açıklamasında bulunan Başkan Kılıç, “Temmuz ayı ile birlikte emekçilerin ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları yine iktidarın enflasyon oyunu ile gündemimize girmiş bulunmaktadır. Temel tüketim mallarına yapılan zamlar yüzde 50’lerde seyrederken verecekleri zam sadaka düzeyinde olacak. Ülkemiz mafya, çete ilişkilerinin siyaset ile iç içe geçtiği, ortaya atılan iddialara iktidarın ve bağımlı yargının kulağını tıkadığı, halkın açlığının ve krizin görmezden gelindiği bir süreci yaşıyor. ‘Aç varsa siz de doyurun’ gibi halkla dalga geçen bir anlayışla karşı karşıyayız.

NATO toplantısında “dünya liderleri” bir araya geldiler. Dünya halklarının pandemi ve ekonomik krizler dahil hiçbir yararlı görüşmenin olmadığı zirveden, AK Parti iktidarının ülkemize biçtiği görev ise, Afganistan’ da bekçilik!Çok tehlikeli olan bu görev, ABD ve dünya sermayesine şirin görünmeye ve yönetememe durumunu kurtarmaya çalışan AKP iktidarının son ve çaresiz çırpınışlarıdır. Gençlerimizi iktidarın kendini kurtarma hamlesine kurban edilmemesi için karşısındayız.Bir taraftan ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye çalışan, diğer taraftan çok gecikmiş aşılama durumunu toparlamaya çalışan iktidar ekonomik krizi yine halka yüklemeye çalışmaktadır.Her kesime baskıyı arttıran iktidar, ortaya atılan, yolsuzluk ve kara para aklamaların üstünü örterken, toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran söylemiyle muhalifleri hedef göstererek sokağa salınan güruhların siyasal cinayetler işlemesine yol açmaktadır.Emekli sendikalarını ve muhalif partileri kapatma girişimleri gibi anti demokratik yöntemleri de kullanan AKParti ve ortakları demokrasinin son kırıntılarını da ortadan kaldırmaktadır.Siyasi iktidar emekli sendikalarını kapatmaya çalışacağına uluslararası yasalara da uyarak emeklilerin sendika hakkını tanımalıdır.Ülke de huzurdan, barıştan, demokrasiden bahsetmek suç, ekonomik kriz var demek ise yasak hale getirilmiş, demokratik eylem ve etkinlikler basit ve akıldışı bahanelerle engellenmiştir.Böyle bir yaşama mahkûm değiliz!Alanlarda haykırıyoruz, Emekliyiz, açız, isyandayız!Alın terimizi döktüğümüz ülkemizde, barış ve huzur içinde, insanca yaşamak istiyoruz.Kimseden sadaka ya da lütuf istemiyoruz! ‘Bayram harçlığı’ değil, yılda dört maaş tutarında ikramiye istiyoruz.

Pandemi bahanesi ile 65 yaş üstüne yasaklanan toplu taşıma araçları serbest hale gelmelidir. ‘Bizlere gelince kaynak yok’ diyenler, onlarca yerden maaş alan yandaş ve yalaka takımlarının kaynağını nereden alıyorlarsa oraya baksınlar.Ülke kaynaklarını, 5 yandaşa peşkeş çekmek yerine, ülkenin emekçilerine ve emeklilerine verirseniz hepimize yeter!İşte bu nedenle bugün Tüm Emekliler Sendikası olarak alanlardayız.Susmuyoruz, haykırıyoruz!Emekliyiz, insanca yaşamak istiyoruz!” diye konuştu. Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.