DOLAR 32,3948 0.22%
EURO 35,1953 -0.01%
ALTIN 2.324,640,25
BITCOIN 22916692,52%
Hatay
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EN TATLI BİSİKLETLİ

EN TATLI BİSİKLETLİ

ABONE OL
3 Aralık 2021 11:29
EN TATLI BİSİKLETLİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne ilçesinde yaşayan bedensel engelli İlkin İlaslan (15), her gün okula gidip-geldiği pembe bisikleti ile eğitimden bir saniye bile geri kalmıyor. Doğuştan Serebral Palsi (SPS) hastası olan ve yüzde 92 bedensel engelli olan İlkin, amcasının yardımıyla pembe bisikletiyle her gün Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesine gidip geliyor. Bisikletini çok sevse de diğer arkadaşları gibi kendisinin de yürüyüp, koşmak istediğini söyleyen İlkin İlaslan, bir gün herkes gibi yürüyeceğine inanıyor.

“BİR AN ÖNCE YÜRÜMEK İSTİYORUM”

Herkes gibi yürüyüp, koşabilmek için bir an önce ameliyat olmak istediğini belirten İlkin İlaslan, “Artık ameliyat olmak ve bir an önce yürümek istiyorum. Ailem ile her şeyi görüştüm ve konuştum, ben ameliyat olup bir an önce yürümek istiyorum. Artık ayağa kalkmak istiyorum. Arkadaşlarımla, ailemle yürümek istiyorum. Tüm herkesten beni desteklemelerini istiyorum, ben yürüyeceğime inanıyorum, bana yardımcı olun” diye konuştu.

“DERSLERİM ÇOK İYİ, ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM”

Olumsuz durumlara rağmen derslerinden hiçbir zaman geri kalmayan İlkin İlaslan, derslerinde yakaladığı başarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle matematik ve felsefe derslerini çok seven İlkin, bir diğer hayalinin ise öğretmenlik olduğunu söyledi. Ders çalışmayı çok sevdiğinin altını çizen İlkin İlaslan, “Derslerim çok iyi, okumayı çok seviyorum. Öğretmenlerim de çok iyi ve anlayışlılar, bende derslerden geri kalmıyorum. Tüm dersleri sevsem de matematik ve felsefe derslerini diğer derslere oranla daha çok seviyorum. Hayatımda yürümekten sonraki en büyük hayalim öğretmen olmak. Ve ben bu hayalleri başaracağıma inanıyorum, sizlerde lütfen bana inanın ve destek olun” şeklinde konuştu. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.