DOLAR 32,5891 0.35%
EURO 34,8535 0.33%
ALTIN 2.497,560,54
BITCOIN 21049791,65%
Hatay
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Erasmus+ Projesi Sona Erdi

Erasmus+ Projesi Sona Erdi

ABONE OL
9 Aralık 2022 14:11
Erasmus+ Projesi Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Belen Kaymakamlığı’nın Romanya ile ortak olarak yürüttüğü Erasmus+ “E+ngagE+ youth and culturE+” isimli projesi, 24 Kasım-3 Aralık 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Köstence şehrinde, Hatay’dan altı öğretmen ve bir üniversite öğrencimizin katılımıyla gerçekleşti. Romanya’dan “Asociatia CPDIS” Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı gençlik değişimi projesine, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Letonya, Litvanya, Polonya ve Türkiye olmak üzere toplamda 7 ülkeden 49 kişi katıldı. 

9 gün süren eğitim kapsamında, katılımcılarımız yaygın eğitim teknikleri hakkında bilgi sahibi olup, eğitimi okul duvarlarının dışına taşıyabilmek ve seslerini daha geniş kitlelere duyurabilmek için yapılması gerekenleri deneyimleyerek öğrendiler. Ayrıca farklı ülkelerden insanlar ile bir arada çalışarak, kültürlerarası farkındalıklarını geliştirip, Türk kültürünü diğer katılımcılara tanıttılar.

Projenin konusuna uygun bir şekilde eğitimi dört duvarın dışına taşıyarak, bulundukları şehrin yerel halkıyla iletişime geçtiler ve aktivitelere onları da dahil edip ardından “Mihai Eminescu” devlet okulunu ziyarette bulundular. Bu ziyarette, Erasmus+ projelerini genç beyinlerimize tanıtıp,  diğer ülkelerle birleşerek, çocukları da dahil ettikleri bir gösteri sergilediler. Sonrasında, “1 Aralık Romanya Ulusal Günü’ne katılım sağlayan ekibimiz, kültürel ve stratejik ortağımız olan Romanya ve Romanya kültürü hakkında bilgi edindiler. 

İsmet GÜLTEKİN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.