DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Hatay
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erzin Karma OSB’de Arsa Tahsisleri Yapıldı

Erzin Karma OSB’de Arsa Tahsisleri Yapıldı

ABONE OL
5 Aralık 2023 10:02
Erzin Karma OSB’de Arsa Tahsisleri Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Erzin Karma Organize Sanayi Bölgesi  Müteşebbis Heyeti Toplantısı, Müteşebbis Heyeti Başkanı Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın  Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamı Onur Özaydın, İlçe Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, YİKOB Müdürü Ekrem Özer, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhteşem Vural ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Erzin Karma Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi için yapılan müracaatlar, müteşebbis heyetçe belirlenen şart ve prensipler doğrultusunda incelenerek değerlendirmeler sonucu,  ilgili firmalara arsa  tahsisinin yapıldığı, firmaların yatırımlarının ve altyapı çalışmalarının ele alındığı toplantıda Vali Mustafa Masatlı; Organize Sanayi Bölgelerinin Hatay  ve Türkiye’nin olmazsa olmazlarından olduğunu söyleyerek,  “Üretimi artırma, istihdam sağlama ve katma değer üretmesi bakımından ekonomimiz için oldukça önemlidir. Bu anlayışla özellikle afet sonrası süreçte şehrimizin daha hızlı toparlanabilmesi için de OSB’lerin hem sayısını artırmak hem de mevcutları daha geliştirmek zorundayız. Bunun için çalışmalarımız planlama doğrultusunda hız kesmeden devam ediyor. Şehrimizde önceliklerimiz arasına aldığımız ekonomide çarkların dönmesini önemsedik. Bunun içindir ki depremden bugüne kadar Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliği ve talimatlarıyla ilgili Bakanlıklarımız ve kurumlarımız aracılığıyla ticari faaliyet gösteren özel ve tüzel kişiliklere hibe, kredi, arsa tahsisi gibi gerekli tüm kolaylığı sağlamaktadır.” dedi.

OSB’lerin sayılarının artmasının şehrimiz için büyük bir motivasyon ve umut kaynağı oluşturduğunu, dile getiren Vali Masatlı, bunun daha çok üretim, daha fazla istihdam sağlayacağını ve ilimizi ticari hayat bakımından bir cazibe merkezi haline getireceğini sözlerine ekledi.

OSB’lerin çevresel faydalarının da altını çizen Vali Mustafa Masatlı, özellikle bu süreçte; Hatay’ın yeniden ihya ve inşası dikkate alındığında, OSB’lerin kendi ekosisteminde, bölgelerin yapılanmasını sağlaması, çarpıklaşan sanayileşme ve çevre sorunlarını önlemesi, kentleşmeyi yönlendirmesi, teknolojinin üretime daha hızlı entegre edilebilmesi gibi birçok faydalarının olduğunu sıraladı.

Yatırım için Hatay’ıi tercih eden tüm firma yetkililerine, teşekkür ederek bu adımların özellikle içinde bulunduğumuz süreçte çok kıymetli olduğunu dile getirerek, bu bakımdan bu gibi atılımların sonuna kadar destekleneceğini belirten Vali Mustafa Masatlı, Organize Sanayi Bölgelerinin bundan sonra da Devletin ve Hatay Valiliğinin gündeminde sürekli olacağını ve gerekli desteklerin yapılacağını belirtti. Vali Mustafa Masatlı, Arsa tahsisinin Hatay’a, Türkiye’ye ve yatırımcılara hayırlı olsun temennileriyle toplantıyı sona erdirdi. Hatice Katırcıoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.