DOLAR 32,3278 0.23%
EURO 35,1117 -0.07%
ALTIN 2.299,500,98
BITCOIN 23121412,54%
Hatay
10°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erzin Yörük Türkmen Kültür Derneği Açıldı

Erzin Yörük Türkmen Kültür Derneği Açıldı

ABONE OL
7 Temmuz 2022 13:09
Erzin Yörük Türkmen Kültür Derneği Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Erzin ilçesi Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin açılışı, Şehit Mustafa Çevik Parkı’nda Ozanların birbirinden güzel seslendirdikleri türkülerle gerçekleşti.

Açılış öncesi derneğin Kete’si İlçe Kaymakamı Osman Demir, Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kundakçı, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Üsteğmen Halil Pehlivan’a dernek başkanı Kemal Kurşun tarafından hediye edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan dernek başkanı Kemal Kurşun; “Saygı değer Kaymakamım, belediye başkanım, siyasi parti ilçe başkanlarım, muhtarlarım, Yörük Türkmen Başkanlarım, Ozanlarım, emmilerim, teyzelerim, dayılarım, halalarım ve kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz, bizlere şeref verdiniz. Derneğimizin kurulma nedeni, geçmişten günümüze gelen Yörük Türkmen kültürünü anlatmak, yaşamak ve yaşatmaktır. Bu yıl birincisini düzenlediğimiz şölenimizi inşallah geleneksel hale getirmek istiyoruz. Biliyoruz ki yolumuz uzun ama yılmadan, bıkmadan biz bu yola baş koyduk. Bizler bugün varsak yarın yokuz. Önemli olan kültürümüzü genç nesillere aktarmaktır. Bizler bu yolda devam ederken ayırt etmeden herkesin desteğini bekliyoruz” dedi. 

Dernek Başkanı Kemal Kurşun daha sonra konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Konuşmamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörükler için söylediği şu sözlerle bitirmek istiyorum: “Arkadaşlar, gidip Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez demiştir.”

Geceye daha sonra Ozanların seslendirdikleri Türküler damga vurdu. Aşık Ersani, Hatice Abul ve gelecek vadeden en genç Ozan Halil Daylak açılışa katılanlara neşeli dakikalar yaşattılar.

Mahalli sanatçı Şahin Dürdar’ın söylediği parçalarla oyunlar oynandı halaylar çekildi.

Nebihe Mazmanoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.