DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.324,750,24
BITCOIN 2283915-0,41%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erzin’de Arkeolojik Kazı Çalışmaları Sürüyor

Erzin’de Arkeolojik Kazı Çalışmaları Sürüyor

ABONE OL
19 Ağustos 2022 13:48
Erzin’de Arkeolojik Kazı Çalışmaları Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Erzin’de arkeolojik kazı çalışmalarına devam eden Doç. Dr. Banu Özdilek ile Dr. Onur Tıbıkoğlu’nu makamında kabul etti. 

Valilik İskenderun Çalışma Ofisinde gerçekleşen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve Müze Müdürü Ayşe Ersoy’unda eşlik ettiği ziyarette, misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, Erzin’de devam etmekte olan arkeolojik kazı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Doç. Dr. Banu Özdilek, Erzin’de gün yüzüne çıkarılan Epiphaneia (Epifaneya) Antik Kenti’nde çok amaçlı salon ile müzik odasının bulunduğu çok geniş alanların ortaya çıktığını belirterek, Antik Kentte öne çıkan yapılar arasında ayrıca “bouleterion” denen meclis binası ile “odeon” olarak adlandırılan konser salonunun da geldiğini ifade etti.

Özdilek, günümüzden 2 bin yıl öncesine ait yapıların Kilikia (Klikya) bölgesinde sınırlı sayıda yer alan “bouleuterion” ve “odeion”un korunmuş örneği olarak öne çıktığını da ifade ederek, eserlerin Epiphaneia’nın sanata ve kültüre önem verdiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.