DOLAR 32,5907 0.34%
EURO 34,8572 0.32%
ALTIN 2.503,390,78
BITCOIN 20990031,22%
Hatay

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
Eski Antakya Evleri RESTORASYON BEKLİYOR!

Eski Antakya Evleri RESTORASYON BEKLİYOR!

ABONE OL
24 Aralık 2021 11:10
Eski Antakya Evleri RESTORASYON BEKLİYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan Eski Antakya Evleri kaderlerine terk edildi. Bazıları yıkılan bazıları da yıkılmak üzere olan evlerin bir an önce restorasyondan geçmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerin duruma çözüm bulmasını istiyorlar.

SOKAKLARDAN GEÇİLMEZ OLDU

Son zamanlarda, çökme ve yıkılma haberlerinin sıkça duyulduğu Eski Antakya Evleri sahipsiz kalmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin yıkılma tehdidi nedeniyle terk ettiği evler, her an yıkılacak endişesi ile karşı karşıya kalıyor. Nitekim Eski Antakya Sokaklarını kullanan ve gezen insanlara da panik yaşayan evlerin bir an önce restorana girmesini isteyen vatandaşlar, “Sokaklardan geçemez, evimize giremez olduk. Artık bir çözüm bulunsun, bizlerde tarihi Antakya Sokaklarımıza, evlerimize, mahallelerimize geri kavuşalım” diye konuştular.

YIKILAN EVLERDE ÖYLECE KALIYOR

Diğer yandan zamana direnemeyen, yıkılan yada çöken evlerde aynı umursamazlıklar nedeniyle adeta atıl halde bekliyor. Yıkılma yada çökme olayları sonrası, yetkililer tarafından gelinerek tel örgülerle kapatılan harabe evler, yıkıldıkları ilk günkü gibi öylece duruyor. Bu duruma da çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar, Hatay Valiliği’nin ve yetki belediyelerin, bir an önce çalışma başlatması talep ediyor. Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.