DOLAR 32,3815 0.19%
EURO 35,0520 -0.14%
ALTIN 2.324,200,22
BITCOIN 2272184-0,27%
Hatay
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eski Yapılar, Yeni Kullanımlar Sergisi Açıldı

Eski Yapılar, Yeni Kullanımlar Sergisi Açıldı

ABONE OL
26 Temmuz 2022 13:23
Eski Yapılar, Yeni Kullanımlar Sergisi Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Valiliği ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen  “Yeniden İşlevlendirme, Sürdürülebilir Mimari Dönüşüm İçin Perspektifler ve Stratejiler” kolokyumu ile “Eski Yapılar, Yeni Kullanımlar” isimli sergi açıldı.

Açılış törenine Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekili TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Garnizon Komutanı Albay Halit Erbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Erhan Günay, Yusuf İzci, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İlçe Belediye Başkanları, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Tarık Çetin, Kurum İl Müdürleri, Hollanda Araştırma Enstitüsü Direktörü Dr. Fokke Gerritsen, İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu, Mimar Müjde Nur Rifaioğlu ve davetliler katıldı.

Hatay Valiliği Meclis, Kültür ve Sanat Merkezinde, Hollanda Türkiye Diplomatik Misyonu ve Hollanda Araştırma Merkezi (NIT) tarafından seçilen Hatay Valiliği Meclis, Kültür ve Sanat Merkezi ile Antakya Konağı başta olmak üzere Türkiye’de ve Hollanda’da gerçekleşmiş en başarılı (10) koruma ve yeniden işlevlendirme projelerinin sunulduğu sergide, Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu tarafından ilimiz tarihi yapılarının yeniden işlevlendirme teması ile ilgili bir sunum gerçekleştirilmesinin akabinde Hollanda Araştırma Enstitüsü Direktörü Dr. Fokke Gerritsen bir konuşma gerçekleştirdi.

ŞEHİRDEKİ BİNALARDAN VE MEKANLARDAN TARİH FIŞKIRIYOR

Dr. Gerritsen konuşmasında, “ ‘Eski Binalar, Yeni Kullanımlar’ sergisinin açılışında, meclis binasında konuşma yapmak benim için gerçekten büyük bir onur. Son 20 yılda Amik Ovasındaki arkeolojik projeler kapsamında Antakya’yı pek çok kez ziyaret ettim. Antakya’da daha fazla zaman geçirme şansını sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü bende pek çok kişi gibi bu şehrin tarihi zenginliği ve kültürel çeşitliliğine hayran kaldım. Şehirdeki binalardan ve mekanlardan tarih fışkırıyor. Binalar çağlar boyunca Antakya’da yaşamış insanlarla ilgili pek çok hikaye anlatıyor.” dedi.

EMEĞİ GEÇEN TÜM ARKADAŞLARIMA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Vali Doğan, “Bugün Hatay’ın anavatana katılışının 83. yıldönümü, bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Tayfur Sökmen ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum” dedi.

Doğan, “Hatay’ın anavatana katılmasına karar verilen, içinde bulunduğumuz bu binada Hatay için, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için önemli bir işlev görmüş ve bu hususta yad edilen, anılan bir bina. Bu bina bir yarışmaya girdi ve restorasyonu ile uygulama projeleri diğer aday projelere karşın seçilerek, dereceye girdi. Öncelikle emeği geçen tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Belki süreçleri anlatmak birkaç cümle fakat bu çalışmaları hayata geçirmek çok büyük emek, gayret istiyor. Ziya Paşa’nın meşhur bir sözü var ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.’ konuşarak, laf üreterek değil, çalışmaları ortaya koyarak bunları göstermek lazım.”diye konuştu.

Vali Doğan ve protokol üyeleri tarafından serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tören, sergi alanının gezilmesiyle son buldu.

Cuma ZEYBEK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.