DOLAR 32,5590 0%
EURO 34,9965 0.27%
ALTIN 2.423,370,02
BITCOIN 2101694-3,15%
Hatay
23°

KAPALI

04:15

İMSAK'A KALAN SÜRE

Axe
Axe
ESNAF BAŞKANINI ARIYOR!

ESNAF BAŞKANINI ARIYOR!

ABONE OL
25 Şubat 2022 11:08
ESNAF BAŞKANINI ARIYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 yılından bu yana pandemiyle boğuşan, son süreçlerde de ekonomik problemlerin baskısı altında kalan Hatay esnafı, artık işletmelerini açamaz duruma geldi. Siftah yapamadan kapattıkları zamanların dahi olduğunu aktaran esnaf, yenisini getiremeyecekleri için ürün satmaya korktuklarını da söyledi. Nitekim yaşanan tüm olumsuzluklar karşısında siyasi, STK ve oda başkanları cephelerinden istedikleri desteği alamadıklarını vurgulayan esnaf, seslerini duyuracak başkanların göreve gelmesini istiyor.

“FATURA ÖDEYEMİYOR, IŞIK AÇAMIYORUZ”

Ekonomik sıkıntılarla birlikte yaşanan zamların da artık kaldırılamaz duruma geldiğini ifade eden Hatay esnafı, “Bazı günler siftah yapamayarak kepengimizi açıp, kapatıyoruz. Bazı günler ise yenisini alamayacağımız için ürün satmaya korkuyoruz. Zamlar zaten başımıza arı bir bela oldu, ne ısınmak için klima nede bir ışık açabilecek gücümüz kalmadı. Faturalarımızı ödeyemez duruma geldik” dediler.

“HATAY ESNAFI YAŞADIKLARINI UNUTMAZ”

Pandemi sürecinin ve ekonomik sıkıntıların elbet bir gün geçeceğine vurgu yapan Hatay esnafı,  “Bizler pandemi ve ekonomik sıkıntılarda, Hatay esnafı olarak çok yalnız kaldık. Seçilmiş ve atanmış başkan ve siyasiler bizlere yeterli derecede değer göstermediler. Bu zor şartlar elbet geçer, Hatay esnafı elbet bugünleri de atlatır ama bu yaşadıklarını unutmaz” şeklinde konuştular.

“HAKKIMIZI ARAYAN BAŞKANLAR İSTİYORUZ”

Olası seçimlerde artık daha seçici ve dikkatli olacaklarını da kaydeden Hatay esnafı, “Hakkımızı arayan, bizleri arayan soran, dertlerimizi dinleyen, bizimle dertlenen başkanların göreve gelmesini, hak edenin o koltuklarda oturmasını istiyoruz. Artık biz Hatay esnafı olarak seçimlerde daha seçici ve dikkatli olacağız” ifadelerinde bulundular.

Diğer yandan, kentte bulunan 70’in üzerindeki Oda’larda seçim çalışmaları devam ederken, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimleri için çalışmaların yakın zamanda başlaması bekleniyor. Mehmet BAYRAK

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.