DOLAR 32,3252 0.22%
EURO 35,1067 -0.16%
ALTIN 2.308,331,37
BITCOIN 22867053,10%
Hatay
12°

KAPALI

05:03

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyorlar

Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyorlar

ABONE OL
18 Temmuz 2022 13:59
Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Arsuz İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Dekoratif Ev Aksesuarları kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan eserler ev hanımlarına gelir kaynağı oldu.  

Toplam 20 kursiyer tarafından üretilen 100’ün üzerindeki eserler, Gözcüler Mahallesi Çok Amaçlı Salonda sergilendi. Bulunduğu Mahallede ilk ve tek olma özelliği olan Dekoratif Ev Aksesuarları Kursu sergisinin açılışını Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Mahalle Muhtarı Züher Ekenel Arsuz Halk Eğitim Müdürü Muammer Onay, Arsuz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Çıngı ve Kurs Usta Öğreticisi Duygu Gültekin gerçekleştirdi.

8 AYDA ESERLER TAMAMLANDI 

Eserlerin 8 ay gibi bir sürede ortaya çıktığını ve bazı eserlerin ise henüz yapım aşamasındayken bile satıldığını dile getiren Usta Öğretici Duygu Gültekin, geri dönüşüm odaklı hareketle eserleri imal ettiklerini belirterek bu başarının kadın kursiyerlerinin azmi ile ortaya çıktığını söyledi. Kursiyerlerinin her birinin birbirinden yetenekli olduğunu da ifade eden Usta Öğretici Gültekin, kursiyerlerin evlerindeki eskimiş eşyaları kullanarak taş baskı, kıyafet dikimi, ahşap boyama, takı tasarım vb. çalışmalarla ürünleri elde ettiklerini ve bu ürünleri Dubai, Suudi Arabistan ve Kuzey Kıbrıs gibi ülkelere ihraç ettiklerini belirtti. Birçok kurs öğrencisinin elde edilen bu ürünlerin satışıyla geçimlerini sağladıklarını, az maliyet ile fazla kar elde etmeye çalıştıklarını konuşmasında dile getiren Öğretici Gültekin, mahalledeki diğer kadınların da bu tür kurslarla ev ve ülke ekonomisine katkıda bulunabileceklerini hatırlatarak aynı zamanda söz konusu kursun bir farkındalık yaratma çalışması olduğunun önemini vurguladı. Kendilerine bu imkanları sağlayan Halk Eğitim Müdürlüğüne ve emekleriyle kursa değer katan kursiyerlere teşekkürlerini sunan Öğretici Gültekin, bir sonraki dönemde satışını gerçekleştirecekleri ürünlerin gelirlerinin büyük bir bölümünü SMA hastası bebekler için yapacaklarını ifade etti. 

Haber Bülteni

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.